Un local d'oci nocturn de Mataró, abans de la pandèmia. Foto: R.Gallofré
Un local d'oci nocturn de Mataró, abans de la pandèmia. Foto: R.Gallofré

Redacció / ACN

Mataró limitarà la proliferació de nous locals d'oci nocturn

Només s'autoritzaran a les zones d'ús terciari i en locals d'entre 200 i 600 metres quadrats.

El Ple de l'Ajuntament de Mataró va aprovar dijous passat de manera inicial una modificació del Pla general per ordenar els usos i les activitats que conviuen als polígons industrials de la ciutat, concretament els de ponent i llevant. El canvi de planejament té entre els seus objectius organitzar el teixit productiu, evitar la proliferació d’activitats que per les seves característiques poden situar-se en àrees residencials o més cèntriques i la no proliferació de l’activitat recreativa d’oci nocturn. Sobre aquest darrer objectiu, la modificació estableix que les activitats recreatives musicals (bars musicals, discoteques, activitats amb espectacles musicals o altres d'oci nocturn", només s'autoritzaran a les zones d'ús terciari i en locals d'entre 200 i 600 metres quadrats. Pel que fa a la suspensió de llicències per instal·lar nous locals d'oci nocturn als polígons, es mantindrà vigent fins el mes de juliol de 2019.

Es manté la suspensió de llicències per instal·lar nous locals d'oci nocturn als polígons fins el mes de juliol de 2019

Amb la modificació, als diferents polígons es defineixen àrees on els usos predominants són industrials i d’altres on les parcel·les han de tenir usos industrials-terciaris. Com a criteri general, els usos terciaris s’estableixen a les zones de transició entre els barris residencials i les illes de caràcter més industrial. D’aquesta manera, l’activitat industrial quedarà resituada a l’interior dels polígons mentre que l’activitat terciària es permetrà a la corona més externa.

A l’àrea terciària els usos permesos seran: oficines i serveis, restauració, educatiu, assistencial, sanitari, sociocultural, esportiu, administratiu, magatzems, comerç singular fora de la TUC i indústria tipus I i II (exclosa la gran indústria). La superfície mínima de local s’estableix en 200 m². Els usos recreatius han de complir les distàncies mínimes establertes respecte altres equipaments i activitats pel Pla especial de regulació de l’ús recreatiu.

Les activitats que ja estan en funcionament podran continuar en marxa tot i que no estiguin conforme a la nova normativa


En general, quan la modificació entri en vigor, aquelles activitats que ja estiguin en funcionament podran continuar en marxa malgrat siguin disconformes a la nova normativa, i es permetran els canvis de nom, els traspassos i les obres de reforma. Però si tanquen no s’hi podrà instal·lar una nova activitat que no s’adeqüi.

El text se sotmetrà a un període d’informació pública d’un mes, durant el qual la proposta es compartirà amb el conjunt d’agents socioeconòmics de la ciutat, i haurà de superar l’aprovació provisional i el vistiplau definitiu de la Generalitat abans d’entrar en vigor

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive