Oficina local d'habitatge de Mataró. Foto: R.Gallofré
Oficina local d'habitatge de Mataró. Foto: R.Gallofré

Mataró habilita la finestreta única en serveis d'habitatge

L’Ajuntament de Mataró posa en marxa el Servei Integral de Protecció de l’Habitatge (SIPH)

Mataró ha posat en marxa el Servei Integral de Protecció de l’Habitatge (SIPH) format per un equip de tres juristes amb suport administratiu i un treballador social. L’objectiu és atendre la ciutadania amb problemes o dubtes respecte temes d’habitatge: mediació en lloguer, intermediació hipotecària o mediació en consum, entre d’altres des d’una finestreta única

El nou servei, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Ofideute de l’Agència de l’Habitage de Catalunya, és una de les 10 mesures de xoc acordades a la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de la ciutat.

Centralitzar serveis a l’Edifici de Vidre

Comptarà amb tres juristes i amb suport administratiu i un treballador social 

Disposar d’una finestreta única que pugui atendre tota la ciutadania de Mataró amb problemes, dubtes o necessitat de mediació en temes d’habitatge. Aquesta és la idea d’on neix el Servei Integral de Protecció de l’Habitatge (SIPH) de Mataró que entra en funcionament avui 5 d’octubre.

edifici de vidre

L'edifici de vidre de l'Ajuntament de Mataró

Amb seu a l’Edifici de Vidre (carrer de Pablo Iglesias, 63), el SIPH comptarà amb tres juristes i amb suport administratiu i un treballador social per atendre la ciutadania amb temes exclusivament relacionats amb l’habitatge. És un servei creat a partir de la col·laboració entre Habitatge, PUMSA, Benestar Social i el Servei de Consum, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i del servei Ofideute de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

A què es dedicarà el servei?

El SIPH serà un servei públic i gratuït, integral i transversal, especialitzat, de resolució de conflictes i sempre enfocat en trobar la millor solució per a la ciutadania en matèria d’habitatge. Els tècnics del servei podran atendre en casos d’intermediació hipotecària amb ciutadans que tinguin dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari del seu habitatge o, fiadors de préstecs amb garantia hipotecària que - per impagament - estiguin en risc de perdre el seu habitatge principal. També faran mediació en consum en temes com la reclamació de clàusules abusives o demanda de mediació prèvia a inici d'un procediment d'execució. I l’altre gran bloc de treball serà la mediació en temes de lloguer privat amb persones amb risc de perdre l'habitatge habitual de lloguer.

Per accedir al servei es prioritzarà el format electrònic i per tant caldrà sol·licitar cita a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, concretament en aquest tràmit. En els casos que això no pugui ser, el ciutadà també es podrà descarregar l’imprès de sol·licitud i lliurar-lo personalment a l’Oficina Local de l’Habitatge o a Benestar Social, sempre amb cita prèvia.

Comentaris (1)

flipada Fa 1 any
espero que estigui inclòs l'assessorament per lluitar contra l'estafa dels augments d'impostos injustificats que fa l'ajuntament de la pròpia vivenda. Tens una propietat que no pot ser utilitzada per pagar més impostos per quadrar la ineptitut del govern de l'ajuntament per quadrar numeros perquè no saben més i no estalvien o simplement s'ho porten a la butxaca, ells sabran. Però que assessorin com anar contra aquests ineptes o corruptes depenent del que sigui.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive