Turistes al càmping Barcelona
Turistes al càmping Barcelona

Núria Ferreres / Vern Bueno

Mataró fa l’agost amb el turisme

L'augment significatiu dels visitants estrangers a la capital del Maresme aquest estiu beneficia al sector hoteler i al comerç de la ciutat

En Mike, l’Ola i la seva filla Lisa han vingut a passar l’estiu a Mataró. En cotxe, des de Moscou, més de 3500 kilòmetres de viatge. Enlloc d’allotjar-se a Barcelona, Salou o Lloret, aquesta família de russos han escollit la capital del Maresme. I no són pas els únics turistes procedents de l’Europa de l’est i d’altres punts del continent que han optat per gaudir les seves vacances en una ciutat que, fins fa ben poc temps, no tenia cap tradició turística.

“Mataró és molt confortable, ho tenim tot aquí a prop”, explica en Mike, per justificar els kilòmetres que han fet fins arribar aquí. “Per a nosaltres és la ciutat perfecta, està a tocar de Barcelona i alhora de la natura i de la muntanya”, constata. Durant aquest mes d’agost han fet servir Mataró com a punt de partida per visitar Barcelona, Girona o la Vall de Núria. Tenien una altra prioritat molt clara, segons destaca l’Ola: “Volíem una ciutat sense russos i sense tants turistes com a Lloret”.

Per què Mataró?
La ubicació estratègica, l’oferta hotelera cada cop més àmplia i de qualitat i la tranquil·litat que ofereix respecte a altes ciutats més turístiques són els tres elements més atractius de Mataró per al nombre incipient d’estrangers que visiten la ciutat. Els hotels confirmen que han augmentat l’ocupació i els comerciants destaquen que els turistes els han permès un agost més profitós.

“Aquest estiu l’ocupació està anant millor que a l’anterior, amb una clientela 70% estrangera”, explica Marta Marimón, directora de l’hotel Atenea Port de Mataró. El perfil dels clients d’aquest establiment de quatre estrelles durant juliol i agost el conforma famílies, sobretot franceses (30%) però també russes (11%), britàniques, alemanyes, italianes o belgues. Pernocten una mitjana d’unes sis nits i “passen força temps durant el dia a Mataró”, destaca Marimón. En el cas dels turistes russos han crescut un 50% respecte a l'any passat. 

“Hem notat un increment aquest estiu, sobretot de turistes procedents de l’Europa de l’est”, afegeix Urbici Santamaria, director de l’Hotel NH Ciutat de Mataró. Itàlia i França segueixen sent la seva principal font de clients, amb el turisme intern en davallada. Pel que fa als russos, el gran augment el van notar l’estiu passat, més d’un 300% respecte a l'anterior. “El client rus o de l’Europa de l’Est sovint vol passar una mica desapercebut, i aquí a Mataró estan més tranquils”, resol Santamaria.

Pel que fa a l’hotel Ibis, a la zona del Rengle, la majoria de turistes segueixen sent estatals, seguits dels francesos. L’agost els ha anat molt bé, amb una ocupació 10 punts superior a l’any passat. “Els nostres clients escullen Mataró per les platges, la proximitat a Barcelona, els parcs aquàtics, la tranquil·litat i els bons preus”, resol  Christophe Prigent, director de l’hotel. Per últim, el Càmping Barcelona, entre Mataró i Llavaneres, també viu del turisme francès, el 42% del total. “Aquest estiu hem tingut un 6% més de pernoctacions que l’any passat”, destaca el seu director, Antoni Muñoz. 

La percepció de Mataró
Què esperen trobar a Mataró els turistes? I quina impressió se n’enduen? En Mikel i l’Ola tenien molt clar on venien, però en altres casos no és així. “Alguns es pensen que Mataró és un barri de Barcelona, o que està molt més a prop de la capital”, explica Santamaria.  “Sovint venen amb una única idea clara, que és una població 'petita', prop de Barcelona i amb mar”, relaten des de l’Hotel Atenea. “Molts se sorprenen de descobrir una ciutat tranquil·la i agradable que desconeixien” afegeix Prigent.

Però no tot és positiu. “També troben a faltar atraccions, animació i més vida a l’agost”, apunta el director de l’Hotel Ibis. Els responsables del Camping Barcelona també detecten aquestes queixes entre els seus clients que descobreixen Mataró. “La majoria queden encantats del front marítim i oferta gastronòmica, però es queixen que a l’agost està gairebé tot tancat”, explica Antoni Muñoz. “La ciutat sembla massa adormida a l’agost”, resol Prigent.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive