Toni Rodon

Mataró és la tercera ciutat de Catalunya amb més marroquins

La ciutat acull 4500 persones provinents del Marroc, xifra superior a Badalona i L'Hospitalet de Llobregat

Segons un informe elaborat pel Taller d'Estudis Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid, Mataró és la tercera ciutat de Catalunya amb més presència de marroquins. En una llista que encapçala Barcelona amb dotze mil marroquins i Terrassa amb més de sis mil, la capital del Maresme acolliria al voltant de 4.500 persones del país nord-africà, xifra superior a ciutats com L'Hospitalet de Llobregat i Badalona.

L'estudi, que ha estat elaborat per Bernabé López i Mohamed Berraine, constata també que Catalunya concentra més de 120.000 marroquins, dada que representa el 36% del total de l'Estat. Segons aquestes dades corresponents a l'Atlas de la inmigración marroquí en España la població immigrant d'orígen marroquí ha augmentat a Catalunya en noranta mil persones constituïnt el principal col·lectiu immigrant.

El prototip del marroquí català és el d'un jove arribat als anys noranta des de la regió de Nador i que treballa en el sector de la construcció. L'estudi conté la novetat principal que analitza la procedència dels immigrants. En aquest sentit, actualment la immigració des de Nador està deixant lloc a la provinent d'altres ciutats com Larache, Tetuán, Tánger i Casablanca, que amb prop de 3 milions d'habitants, s'ha convertit en un dels epicentres de la immigració.

El 36% dels immigrants marroquins a Espanya ja es van instal·lar a Catalunya des dels primers fluxes migratoris a principis dels anys 70. Avui en dia, la seva presència està estesa en 676 municipis catalans sobre 946, el 71.5% del total. A més, es pot parlar ja de l'existència d'una segona generació formada per escolars que tenen entre set i dotze anys i parlen perfectament el català.

L'informe afegeix una última qüestió referent als contrastos que genera la immigració a Catalunya i, per tant, també a Mataró: el 63% considera que és preferible que els immigrants “no mantinguin les seves costums i tradicions, sinó que adoptin les del país”. Aquesta dada contrasta amb el 38% de persones de mitjana que opinen el mateix a nivell estatal.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive