Tenim una ciutat més ben il·luminada, amb la il·luminació més ben gestionada i amb més estalvi energètic i mediambiental, ha dit Joan Antoni Baron en la visita al nou sistema de telegestió de Mataró. Baron ha destacat que des del 1997 la ciutat ha passat de 9.000 a 14.000 punts d'enllumenat, de 130 a 197 quadres elèctrics però, en canvi, la potència ha crescut poc. Hem fet un gran esforç per posar al dia la xarxa: tenim molta més llum però amb un estalvi energètic important, ha considerat l'alcalde.
L'alcalde ha aprofitat al conversa sobre l'enllumenat públic per posar la pràctica la filosofia de pensar globalment i actuar localment. Per Baron, de la mateixa manera que des de l'Ajuntament s'ha aconseguit estalviar una quantitat significativa d'energia, unes bones actuacions a nivell local també poden posar el seu granet de sorra en problemes com, per exemple, el canvi climàtic. Des dels ajuntaments podem ser una punta de llança en moltes coses, ha dit Baron.
Per la seva banda, Josep Valero, de l'empresa Boquet (concessionària de l'enllumenat públic de la ciutat), ha explicat que actualment Mataró és la ciutat de l'estat amb més escomeses telegestionades. Dels 197 quadres elèctrics de la ciutat, 173 ja es poden gestionar a distància, un percentatge que no té cap altra ciutat.
La telegestió permet des d'un ordinador central comprovar els valors de potència, intensitat o temperatura dels quadres elèctrics, conèixer les fuites o les apagades i fins i tot encendre el quadre a distància. El fet de tenir connexió amb els quadres a distància permet reduir tant els temps de reparació de les avaries com els seus costos econòmics.
Baron i Melero, al costat d'un quadre elèctric
Comentaris