La façana de l'Ajuntament de Mataró
La façana de l'Ajuntament de Mataró

Mataró és la cinquena ciutat catalana més endeutada

En tancar el 2020 el deute se situava en 97 milions d’euros, i només Barcelona, Lleida, Tarragona i Terrassa se situen per davant

El municipi de Mataró és el cinquè de Catalunya amb un deute municipal més elevat. A finals de 2020 el deute se situava en 97.411.000 euros, i tan sols Barcelona, Lleida, Tarragona i Terrassa el tenien més elevat.

Es tracta de dades fetes públiques pel Ministeri d’Hisenda, referents al deute viu de les entitats locals a data de 31 de desembre de 2020. Segons aquesta llista, Mataró acumula un deute de gairebé 100 milions d’euros. Cal tenir present que en els darrers anys el consistori ha fet un esforç de contenció per anar reduint aquesta xifra, ja que el 2016 el deute se situava en 122 milions d’euros.

Tan sols quatre ciutats catalanes superen Mataró en aquest sentit. Es tracta de Barcelona, que té un deute de més de 800 milions d’euros. En segon lloc se situa Lleida, amb 134 milions, seguida per Tarragona, amb 119 milions i Terrassa, amb 101 milions. Seguint la llista, es troben ciutats catalanes amb una mida i característiques similars a la de Mataró amb un deute molt menor. Per exemple, Badalona té 36 milions d’euros d’endeutament, Cornellà de Llobregat 41 milions, o l’Hospitalet, 71 milions.

Més enllà de les dades en brut, cal tenir present la relació del deute respecte al pressupost total, així com amb el nombre d’habitants. Terrassa, per exemple, supera lleugerament Mataró en deute, però el seu pressupost municipal pel 2020 també era molt més elevat, 257 milions respecte als 147 de Mataró, per una ciutat de 223.000 habitants. Sabadell, que té 20 milions d’euros menys, va comptar amb un pressupost de 226 milions. En el cas de Badalona, el pressupost s’elevava a 174 milions i el deute se situa en 36 milions.

Aquest 2021el pressupost de l’Ajuntament puja a 152,47 milions d’euros, que representa un augment del 3,25% respecte a l’any anterior (4,8 milions d’euros) que es trasllada sobretot a àmbits com la seguretat o la neteja. En paral·lel el consistori va iniciar un pla de sanejament de les arques municipals, que ha inclòs retallades en àmbits com l’Escola Municipal de Música, el centre de formació permanent de Tres Roques o el Miquel Biada, que es traspassa a la Generalitat.   

Comentaris (12)

Mara Fa 17 dies
Hay gente con mucha deuda porque se han comprado un pedazo caserón y un cochazo pero tienen pues eso un caserón y un cochazo pero con este ayuntamiento de Mataró tenemos mucha deuda pero luego no tenemos nada de nada ni siquiera servicios, ni el de limpieza, recogida ni de vigilancia policíal. Donde ha ido la deuda? Solo sña sueldazos de políticos? Y para nosotros que pagamos impuestos que nos queda? Solo unos sin vergüenzas en el poder que nos tomaron el pelo?
Sueldazos y sueldos Fa 16 dies
Sí, sueldazos de políticos y muchos sueldazos, sueldos y sueldetes de muchos funcionarios y policías que no hacen nada.
Juan Fa 17 dies
Aquesta colla no perden oportunitats de felicitar al govern municipal, JaJaja.
Apex Fa 17 dies
Las políticas progres se acaban cuando se termina el dinero de los demás. Luego ya no queda bienestar social, sólo ideología (Cuba, Venezuela...) Ahí vamos.
robert Fa 17 dies
Si al menos fuera la más limpia, la más segura, la que tuviera el mejor conservatorio de música, la que tuviera los funcionarios más eficientes, la que tuviera la bolsa de vivienda social de alquiler más grande, la que tuviera los impuestos más bajos......pero no, no tenemos nada de eso, solo unos gestores que más que pena dan asco , una pandilla de inutiles e incapaces que en el sector privado no durarían ni una mañana.
Mmc Fa 17 dies
De tot plegat el més preocupant és q, pel que diu l.article, el sanejament passa per reduir la despesa en educació.
Una emprenyada Fa 17 dies
Quan i hagin noves eleccions serà "más de lo mismo" encara que per la resta de partits no gosaria posar gaire les mans al foc. I tinc molt poca confiança amb els polítics
Una emprenyada Fa 17 dies
No us feu mala sang. Les properes eleccions serà "más de lo mismo" encara que dels alres partits, tampoc posaria gaire la mà al foc
Marla Fa 17 dies
Mataró amb aquests governants locals sempre al capdamunt en les classificacions més funestes. Lo pitjor és que encara pujant impostos cada any tenen aquests deutes i segur que hi ha ajuntaments que no pugen impostos i no tenen deuta. Es perquè aquest polítics locals tornessin el seu sou per arruïnar la ciutat sense vergonyes
carles Fa 19 dies
si si... gran gestió socialista de tants anys... i pitjor encara: compareu les dades de deute per capita... Mataró s'en va a la merda!!!
Rosa Fa 19 dies
I encara ens queden 2 llaaaaargs anys amb aquest govern. 😤

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive