Mataró entra a 2022 amb el risc de rebrot més alt de tota la pandèmia
Mataró entra a 2022 amb el risc de rebrot més alt de tota la pandèmia

Mataró entra a 2022 amb les pitjors dades de tota la pandèmia

El risc de rebrot de Mataró s’enfila fins els 2.334 punts i seguirà creixent els propers dies en què s'ha produït una autèntica explosió de positius

Mataró entra a 2022 amb les pitjors dades epidemiològiques de tota la pandèmia. La variant òmicron de Covid-19, altament contagiosa, està batent tots els rècords haguts i per haver i veure el gràfic de Dades Covid sobre l’evolució del risc de rebrot és evidenciar que aquesta sisena onada ja és la que suposa un augment de casos més espectacular. S’han superat les dades de la segona, la tardor del 2020. El 22 serà el tercer any de la Covid.

Les dates de Nadal, de les que tot just ara es van recollint dades, han suposat una autèntica explosió de casos a la capital del Maresme. De fet no s’havien vist abans dies com el dilluns 27, l’endemà de Sant Esteve, quan a Mataró es van registrar 312 positius en un sol dia. 1.176 mataronins han donat positiu la darrera setmana i això ha disparat el risc de rebrot fins els 2.334 punts.

L'evolució del risc de rebrot de Mataró

L'evolució del risc de rebrot de Mataró. Font: Dades Covid

La fotografia epidemiològica d’ara fa feredat, amb un Rt d’1,67 (100 positius en contagien 167) i sobretot una positivitat de pràcticament el 15%, això és el triple del llindar de control i rastreig. Els dies 26 i 27, més del 25% dels testos fets han estat positius. Un de cada quatre anàlisis acabava amb un positiu.

Assistencialment, i més enllà del col·lapse dels CAP i la pressió a l’Hospital de Mataró, cal ressenyar que s’han produït tres morts a Mataró en una setmana.

Anirà a més

Més enllà que l’efecte Nadal se seguirà recollint els propers dies, també Cap d’Any pot ser un accelerador de casos pel que tot apunta que l’índex de risc de rebrot anirà dia a dia batent el seu propi rècord. Les dades dels tres darrers dies encara no conmuten al càlcul de Dades Covid però són a raó de més de 200 positius al dia i taxes de positivitat per sobre del 20%. 

A nivell català, encara pitjor

A nivell de tot Catalunya, la situació no és més afalagadora. El Departament de Salut ha declarat aquest divendres 25.201 nous casos de covid-19, el que situa el total de positius confirmats amb PCR o TA en 1.219.806. A més, ha registrat dos ingressats més per covid-19 a Catalunya (1.612) i també dos crítics més a l'UCI (428). El risc de rebrot puja a 3.547, el que suposa un creixement de 489 punts. L'Rt passa d'1,86 a 1,88. Les funeràries han notificat 28 morts, amb un total de 24.600 des de l'inici de la pandèmia. 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Shark Fa 11 mesos
Yes, your comments are correct.... But, Catalans voted for this weak in fact useless generalitat. Just like you / Catalans voted for 30 years a corrupt president, who still wait for the official verdict.
mataronina Fa 11 mesos
en una ciutat com MAtaró amb un alcalde que no s'imposa ni a la delinquència no podem esperar millor dades i en una comunitat com la catalana on es desprecia a la policia i s'honora als delinquents doncs ens va pitjor que fins i tot a Madrid que allà tenen una dirigent que directament dona tota la llibertat del mon als bars i a les canyes. Catalunya té un seriòs problema amb els seus politics que ni fan i desfan i els importa una bleda els catalans.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive