Mataró endureix la norma per eradicar els ‘botellons’
Mataró endureix la norma per eradicar els ‘botellons’

Mataró endureix la norma per eradicar els ‘botellons’

La nova Ordenança de Civisme i Convivència estén la prohibició i augmenta les multes a 450 euros

Mataró vol eradicar els ‘botellons’ d’una vegada per totes. Endurir les sancions cap a les persones que beuen alcohol a la via pública és un dels grans objectius de la nova ordenança de civisme i convivència aprovada al Ple Municipal de març. El fenomen dels ‘botellons’ comporta setmanalment problemes de convivència veïnal i embruta els espais públics on hi ha grups que en practiquen. Zones com el Polígon del Pla d’en Boet, determinades places del recorregut entre l’Estació i la zona d’oci nocturn o espais com el Parc Forestal són punts negres del fenomen a la capital del Maresme.

La nova Ordenança de Civisme és ostensiblement més dura amb el fenomen dels botellons i preveu un triple canvi de norma per mirar de foragitar aquesta pràctica:

  • Augmenten les sancions: les multes per beure alcohol a la via pública s’apugen respecte la norma anterior. La multa mínima per persona identificada serà de 450 euros.
  • Prohibició de venda d’alcohol en establiments comercials ordinaris entre les 23h i les 8h del matí, per raons de seguretat
  • Extensió de la prohibició: la norma anterior només feia referència a l’espai públic i la nova hi inclou els llocs de pública concurrència com els espais privats d’ús públic.

Les altres novetats de la norma

Pel que fa a les molèsties a l’espai públic (parcs i places), s’estableix una limitació horària de l’ús general o de determinades activitats en aquells espais públics, parcs o places on no sigui possible evitar o reduir les molèsties derivades d’aquests usos o activitats; i es dota a la Policia Local de la potestat de desallotjar els espais públics en cas que es produeixin situacions d’incivisme.

Altres novetats que introdueix la nova Ordenança de Civisme i Convivència són la prohibició de l’emissió de música excessivament elevada a la via pública per part de persones o vehicles; l’obligació dels responsables dels establiments oberts al públic d’evitar el comportament sorollós dels seus clients; la prohibició de l’acampada de vehicles o persones al nucli urbà; o la prohibició de determinades conductes com la mendicitat o els grafits.

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive