-
-

Mataró Educa+, activitats extraescolars per a tothom

El projecte, que porta dos anys implantant-se amb èxit a Cerdanyola, ofereix propostes a l’abast de totes les famílies i el curs vinent s’ampliarà a Rocafonda

Les activitats extraescolars són, sovint, quelcom molt lluny de l’abast dels infants de les famílies més desfavorides i amb menys recursos. Sovint els preus són prohibitius, o bé queden molt lluny de casa i de l’escola, o bé no els arriba tota la informació necessària. Habitualment és una combinació d’aquests tres factors, que són precisament amb els que vol acabar el projecte ‘Mataró Educa+’. Es tracta de l’impuls d’activitats extraescolars des del consistori, que porta dos cursos aplicant-se al barri de Cerdanyola en col·laboració amb les AMPA, escoles i entitats educatives i de lleure de la zona. Una iniciativa que ha comptat amb un gran èxit de participació i que ha portat els seus impulsors a dur-la a  terme també, a partir de setembre vinent, al barri de Rocafonda. “Són els dos barris amb indicadors socioeconòmics de més vulnerabilitat a la ciutat”, constata el regidor d’Educació, Miquel Àngel VAdell.

“L’objectiu és que els nens i nenes que mai han pogut fer extraescolars, tinguin l’oportunitat d’accedir a una oferta de qualitat”, expliquen des de l’Institut Municipal d’Educació. L’oferta que s’està duent a terme a Cerdanyola i que també s’aplicarà a Rocafonda és molt variada. Inclou activitats d’aprenentatge d’idiomes com ara l’anglès, a càrrec d’escoles d’idiomes de prestigi a la ciutat; propostes esportives dutes a terme amb clubs del territori, i extraescolars de música o artístiques, entre d’altres, a càrrec d’entitats com l’Aula de Teatre, l’associació Enlleura’t o La Destil·leria, entre d’altres. Hi ha oferta per a totes les edats, des de P3 fins a 2n d’ESO.

Malgrat que es duen a terme a tres escoles de Cerdanyola, les activitats estan obertes a infants d’arreu de Mataró

Un dels trets distintius de Mataró Educa + és que les activitats estan obertes als infants i joves de tota la ciutat, malgrat que tenen prioritat els alumnes dels centres educatius on tenen lloc; en el cas de Cerdanyola són el Josep Montserrat, el Mar Mediterrània i l’Institut Miquel Biada. “Volem que l’alumnat sigui el més variat possible, que no es dirigeixi tan sols a un col·lectiu molt específic; la diversitat a l’aula i a l’espai compartit també és un element educatiu per als infants”, constaten els promotors.

IME reunió

Quelcom molt destacat són els preus, realment econòmics sobretot si es compara amb el cost que habitualment tenen les activitats extraescolars, ja siguin d’idiomes, esportives o artístiques. Les d’una hora a la setmana costen 10 euros al mes, les d’hora i mitja 15 euros i les de dues hores, 20 euros. Això ha fet que, per exemple, les classes d’anglès hagin tingut una demanda enorme, s’hagin hagut de doblar grups i tot i així hi hagi llista d’espera. D’altres activitats extraescolars tenen vacants i per tant al llarg del curs segueix oberta la inscripció.

S’ofereix un ampli ventall d’activitats d’aprenentatge d’idiomes, esports, música i art i els preus són especialment econòmics, entre 10 i 20 euros al mes

Durant el primer curs d’implementació, un 23% dels alumnes participants a les propostes de Mataró Educa + no havien participat mai en activitats extraescolars. “Aquest era un dels nostres grans objectius”, relaten des de l’Ajuntament, que ja està rebent peticions d’altres consistoris per compartir l’experiència i estudiar com implantar-ho als seus municipis.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive