Foto: R. Gallofré
Foto: R. Gallofré

Mataró disposarà de tres nous espais habilitats per deixar-hi els gossos sense lligar

Els 'correcans', espais tancats perquè els gossos hi corrin lliures, s'obriran a principis de l'any que ve a Cinc Sènies, Molins i La Llàntia

Una queixa eterna dels propietaris de gossos a Mataró, la manca d'espais per deixar córrer lliure les seves mascotes, per fi veurà resposta. L'Ajuntament s'ha decidit a habilitar un total de tres "correcans" a la ciutat, en solars actualment buits, amb les seves tanques, terra de sauló, papereres, fonts i bancs corresponents. Estaran disponibles a principis de l'any vinent i es crearan a La Llàntia, Molins i Cinc Sènies. Si la resposta és bona i hi ha més demanda a altres sectors de la ciutat, se'n crearan de nous durant l'any vinent. Una mesura que s'emmarca -tot i que no en forma part- en l'aprovació de la nova ordenança de tinença d'animals de companyia, que regula els drets i deures dels propietaris de mascotes a la ciutat.

"Considerem que calen espais d'aquestes característiques, de lliure circulació, per a la socialització tant dels animals com dels seus propietaris", resol el regidor Joan Vinzo, responsable d'aquesta àrea. Amb aquest objectiu, se'n crearan tres a la ciutat. Al barri de La Llàntia (carrer Teià amb Premià de Mar, al solar davant de l'Espai Jove), a Les Cinc Sènies (al sector que ha quedat buit al nord del nou institut) i al Triangle Molins. Els dos primers es començaran a habilitar al desembre i el tercer al gener, així que a principis de 2018 estaran llestos.

Tots els espais superaran els 400m2, estaran rodejats d'una tanca d'1.70metres, i tindran bancs, font i papereres

Tots superaran els 400m2 i tindran les mateixes característiques. Estaran totalment rodejats d'una tanca 1.70 metres d'alçada per evitar que cap gos les pugui saltar. Comptaran amb una doble porta d'entrada, per generar un "vestíbul" de seguretat que eviti que quan s'obri la porta pugui escapar cap animal. El terra serà de sauló, hi haurà bancs, punts d'abeuratge i papereres. De moment no s'instal·laran circuits d'agility, cosa que sí s'ha fet en espais de municipis com Argentona, ni tampoc dispensadors de bosses per recollir els excrements, tal i com ja no es fa a la resta de la ciutat. "Ho vam eliminar perquè la gent s'enduia les bosses per a altres menesters", explica Vinzo. Actualment els propietaris han de recollir les bosses als centres cívics, on es dispensen si es té l'animal censat.

pipicans

De moment se n'obriran tres, però hi ha més espais preparats arreu de la ciutat per obrir-se en cas que ho demanin els ciutadans

Avui, per poder portar el gos deslligat hi ha uns llocs determinats a la ciutat que ho permeten: un sector Parc Central Nou (de les 8 del vespre a les 9 del matí), a les rieres d'Argentona i de Sant Simó, a la platja d'octubre a abril i al camí que toca la via al Parc de Mar, al Rengle. Però difereixen amb els 'correcans' en què són espais oberts. "El gos pot anar deslligat però no està garantit que no es pugui escapar", resol el regidor. L'únic similar a un 'correcan' que hi ha a la ciutat és un solar provisional al sector de l'Escorxador, habilitat temporalment fins que no s'hi construeixi un equipament municipal.

Espais de socialització

Els 'correcans' no són tan sols espais on els gossos poden córrer lliurement. Els propietaris d'aquests animals, sovint a través de les diverses entitats animalistes que hi ha a la ciutat i a la comarca, en reclamen perquè és una manera que les seves mascotes es relacionin i es socialitzin amb altres gossos. Però també és un punt de trobada per als mateixos propietaris, un lloc de reunió amb persones que tenen interessos i aficions afins vinculades als seus animals de companyia. En aquest sentit, l'Ajuntament també vol aprofitar aquests espais com un canal de comunicació amb els propietaris de gossos, ja sigui per transmetre'ls noves campanyes o informacions del seu interès. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive