Imatge d'arxiu d'una terrassa a la plaça de la Peixateria de Mataró, actualment tancades
Imatge d'arxiu d'una terrassa a la plaça de la Peixateria de Mataró, actualment tancades

Mataró i el conjunt del Maresme entraran en fase 1 dilluns 25 de maig

La decisió de la Generalitat, pendent de l'aprovació definitiva de l'Estat, ha de permetre reobrir les terrasses de bars i reunions de fins a 10 persones

Mataró i el conjunt del Maresme passaran a la fase 1 a partir de dilluns, dia 25 de maig. El Departament de Salut ha proposat al Ministeri de Sanitat que, a partir d'aquell dia, Barcelona i les regions metropolitanes sud i nord, on s'inclou el Maresme central i sud, saltin a la fase 1, després que ahir dilluns entressin en l'anomenada fase 0 millorada. De la mateixa manera, el Govern també ha sol·licitat a l'executiu espanyol que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran avancin cap a la fase 2 el mateix dia.

El Departament de Salut ha enviat al govern espanyol aquesta nova proposta de desconfinament. Fins ara, el govern central ha acceptat sempre els passos proposats per la Generalitat en aquest sentit, així que tot indica que es procedirà de la mateixa manera en aquest cas. Salut indica que “s’està constatant” que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-, un fet que, sumat a que fa més dies que s’ha impulsat la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR a l’atenció primària, “fa concloure que ja és un bon moment per a fer aquest pas de fase”.

Mataró i el Maresme central i sud (d'Arenys de Mar en avall) es troben des d'ahir dilluns en la fase 0 millorada, a mig camí entre la fase 0 i 1. En l'actual fase els clients poden entrar a les botigues de menys de 400m2 sense demanar cita prèvia però encara no estan permeses activitats com ara l'obertura de les terrasses dels bars, entre d'altres. De Canet en amunt, al ser regió sanitària de Girona, van entrar directament a la fase 1.

Què està permès a la fase 1

 • Es reprèn l’activitat esportiva, tant professional com no professional, amb l’aplicació de restriccions i mesures d’higiene i seguretat.
 • És possible reunir fins a 10 persones ja sigui a l’aire lliure, als domicilis o a les terrasses d’establiments de restauració.
 • Les terrasses poden obrir amb la meitat de l'aforament habitual
 • Es pot anar a comprar o gaudir de serveis en establiments, sense cita prèvia, que no superin els 400 metres quadrats.
 • És possible allotjar-se en hotels i establiments turístics sense fer ús de les zones comunes.
 • En l’àmbit de la cultura, es pot assistir a espectacles d’un màxim de 30 persones en espais tancats o 200 a l’aire lliure, visitar museus amb el 30% de l’aforament i anar a biblioteques per a préstec i devolució de materials.
 • Es pot anar a llocs de culte si no se supera un terç de l’aforament i celebrar vetlles i enterraments de fins a 10 persones en espais tancats


 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive