-
-

capgros.com

Mataró busca diners per combatre la pobresa energètica i ser més sostenible

Opta a 4,7 milions d'euros de fons europeus adherint-se a un projecte participat per cinc municipis més i impulsat per la Diputació

Durant l'any 2014, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró van tramitar un total de 1.318 ajuts econòmics en concepte de subministraments energètics bàsics, per a un total de 778 famílies de la ciutat. Són dades que demostren que la pobresa energètica és una realitat impossible d'amagar a la capital del Maresme. Per combatre-la, i també per intentar ser una ciutat més sostenible energèticament, Mataró s'ha adherit a un projecte que li ha de permetre obtenir fons europeus. 

L'Ajuntament de Mataró s'ha adherit a una iniciativa liderada per la Diputació en la qual hi participen cinc municipis més de la província de Barcelona, destinat a captar diners del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. A Mataró li pertocarien 4,7 milions d'euros, que destinaria a millorar l'eficàcia d'enllumenat i edificis públics, i a mesures vinculades a les polítiques energètiques destinades a millorar la cohesió social. 

Les mesures que tindrien més impacte en la ciutadania serien les que s'aplicarien en la lluita contra la pobresa energètica, amb petites actuacions en llars que pateixen aquesta situació. Es destinarien els diners a evitar el tall del subministrament per part de l'empresa comercialitzadora, a més d'invertir en formació per a professionals i ciutadania i assessorament per a l'estalvi i eficiència energètica. A més, hi hauria inversions en millorar la sostenibilitat dels equipaments municipals i l'enllumenat públic, amb canvi de lluminàries de de carrers i d'un total de 24 immobles, sensorització, millores en equips de climatització i en calderes i auditories energètiques.

A Més de Mataró, hi participen Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Manresa i Granollers. El projecte liderat per la Diputació porta per títol Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) i pretén oferir recursos als municipis com ara tecnologies més eficients per a ser més sostenibles. El conjunt d’actuacions proposades en els 6 municipis tenen un cost de 26 milions d’euros, 13 dels quals els assumiria la Diputació. L’altre 50% del finançament es vol aconseguir mitjançant la sol·licitud presentada a finals d’any d’un ajut provinent del FEDER.  Està previst que la resolució es conegui durant el mes de març, quan se sabrà si Mataró pot comptar finalment amb els 4,7 milions per a aquestes mesures. 
Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive