Interior d'un vehicle de Mataró Bus durant l'epidèmia de coronavirus. Foto  R.Gallofré
Interior d'un vehicle de Mataró Bus durant l'epidèmia de coronavirus. Foto R.Gallofré

El Mataró Bus deixa de ser gratuït

Des d'aquest 10 d'abril el servei torna a ser de pagament, a l'igual que la resta del transport urbà i interurbà del país

Ben poc ha durat la mesura de fer gratuït el servei de transport públic urbà i interurbà durant l'epidèmia de coronavirus. Des d'aquest divendres, dia 10 d'abril, el servei de Mataró Bus torna a ser de pagament. També recuperen les tarifes habituals la resta de serveis de transport. Això es deu a que ha finalitzat la restricció de mobilitat per als sectors no essencials acordada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), ara fa set dies.

El que no canvien són els horaris, que s'han adaptat a les freqüències estivals davant la gran davallada d'usuaris. Això implica que es continua mantenint la mateixa freqüència que els feines del mes d’agost (reducció del servei en un 33,47%) i els dissabtes passen a disposar de la mateixa oferta de diumenges i festius que suposa la reducció d’un 40,39% respecte un dissabte habitual. Diumenges i festius es manté l’oferta actual.

Aquesta oferta suposa una reducció ponderada del servei al llarg de la setmana d’un 32,19%. Quelcom que s'adhiu a la gran baixada del nombre d'usuaris durant aquests dies a causa del confinament, que comporta que durant gran part del dia els autobusos viatgin pràcticament buits. 

Normes de seguretat i higiene

També se segueixen aplciant les mateixes normes de seguretat i higiene de cara a evitar contagis de coronavirus. Els ciutadans usuaris han d’entrar per la porta del darrera, exceptuant els vehicles que porten la validadora a la part davantera; es redueix l’aforament dels vehicles a 1/3 de la seva capacitat; s’haurà de mantenir la distància de seguretat d’1 metre entre passatgers i no es vendran bitllets senzills ni en suport paper per evitar el contacte.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive