Mataró baixa de 200 i ja no està en risc molt alt de rebrot
Mataró baixa de 200 i ja no està en risc molt alt de rebrot

Mataró baixa de 200 i ja no està en risc molt alt de rebrot

La tendència a la millora és comuna a Mataró i a Catalunya, en espera de si hi ha ‘efecte Setmana Santa’

Mataró veu aquest dimarts com el seu índex de risc de rebrot ha baixat del llindar dels 200 punts una setmana després de franquejar-lo en sentit ascendent. Què vol dir, això? Que les dades de seguiment epidemiològic que ofereix Dades Covid fan que el principal indicador deixi d’estar en ‘risc molt alt’ a només ‘risc alt’. La tendència a la millora és comuna a tot Catalunya.

Amb l’actualització d’avui, el risc de rebrot marca 194 punts, una rebaixa considerable ja que a finals de la setmana passada havia superat els 250. La contrapartida d’aquest indicador és la velocitat de contagi que medeix l’Rt i que a Mataró segueix sent alt, de 1,13, pel que encara que el risc de rebrot baixi, el virus està en fase expansiva. 100 mataronins amb Covid en contagien 113, amb les xifres d’avui, motiu pel qual no es pot pas relaxar la perspectiva ni les mesures de seguretat. La incidència a 14 dies és de 170 però també és veritat que el nombre de tests practicats és notablement baix, segurament per la menor activitat o la diàspora vacacional de la Setmana Santa.

Atenció a la positivitat

Un indicador que traspassa un dels llindars sensibles, al seu torn, és el de percentatge de positius. Després de setmanes movent-se entre el 3 i el 4%, amb les darreres dades setmanals ja són el 5,04% del total de tests fets els que resulten positius a Mataró. És un percentatge inferior a la mitjana catalana però ja és superior al 5 que l’OMS posa com a topall per poder traçar bé els contagis.

La comparativa amb els indicadors catalans mostra una paral·lela curiosa. Mataró té un risc de rebrot més baix i una Rt més alta que la mitjana catalana. La tendència general és similar, però cada setmana un i altre indicadors van alternant-se, en aquest quadre comparatiu. La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, continua per quart dia consecutiu a la baixa i passa d'1,11 a 0,99, mentre el risc de rebrot cau a 233 (-36), segons el darrer balanç del Departament de Salut. En paral·lel, la incidència a 14 dies també baixa i passa de 242,76 a 234,38.

Pendents de si hi ha ‘efecte Setmana Santa’

Cal tenir en consideració que l’evolució dels índexs d’aquests dies encara no recullen els efectes de la Setmana Santa, quan hi ha hagut molt moviment i interactivitat social. En aquest sentit, es té de referència que es tarda entre 7 i 10 dies a recollir els efectes de l’activitat en forma de índexs de seguiment, pel que en els propers dies es podrà comprovar si hi ha canvi de tendència després d’unes setmanes amb un constant pujar i baixar al voltant dels 200 punts de risc de rebrot.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive