L'alcalde Bote i el regidor Jerez en la roda de premsa posterior a l'aprovació dels pressupostos.
L'alcalde Bote i el regidor Jerez en la roda de premsa posterior a l'aprovació dels pressupostos.

Mataró aprova els pressupostos de 2018 amb 17 milions en inversions

El govern socialista ho tira endavant amb els vots favorables de PP i Ciutadans i l’abstenció de CiU, ICV i la regidora no adscrita. S’han acceptat el 75% de les 321 al·legacions presentades per l’oposició.

Mataró tindrà pressupostos pel 2018, els tercers aprovats en aquest mandat. Malgrat estar en clara minoria, el govern socialista de David Bote podrà tirar endavant els comptes previstos per l’any després que s’aprovessin al Ple de dijous passat amb els vots favorables de PP i Ciutadans i l’abstenció de CiU, ICV i la regidora no adscrita. En total, 136,4 milions d’euros entre els quals n’hi haurà més de 17 en inversions. El total puja un 1,19% més respecte els pressupostos d’ara fa un any.

L’alcalde va explicar en roda de premsa posterior al ple que l’aprovació era “gràcies als grups que ho han afavorit”, i que això es deu a la cerca constant de “consens” del seu govern malgrat estar en minoria. En aquest sentit, van explicar que s’havien presentat 321 al·legacions i que “més del 75%” estaven aprovades o parcialment aprovades.

Per Bote, els titular dels pressupostos és que són els “més socials” dels últims anys, amb “més recursos en polítiques com la d’habitatges”, a banda de mantenir l’aposta per “asfaltar, arreglar voreres, millorar equipaments cívics i esportius...”. Bote va recalcar que en total hi havia més de sis milions d’inversions només destinades a millorar equipaments, i va explicar com algunes de les polítiques socials donen els seus fruits: “200 persones a Rocafonda s’han beneficiat de les ajudes per rehabilitar les seves llars”.

El pressupost també té partides destacades com  350.000 euros destinat a reptes i propostes de cara al pla estratègic Mataró 2022, o els 500.000 euros de pressupost participatiu on els ciutadans decideixen en què s’inverteixen.

Inversions i compra d’actius

En el capítol d’inversions, destaquen els 2 milions d’euros destinats a millorar l’espai públic urbà i natural, els 3,7 milions per equipaments públics existents, 440.000 euros per instal·lar el tub verd a sis nous equipaments, 1,6 milions en habitatge per lloguer social (l’ajuntament compra pisos per donar-li aquest ús) i els 820.000 euros per renovar l’enllumenat amb la vista posada a la sostenibilitat energètica. També hi ha els esmentats 500.000 euros participatius, 255.000 euros per biblioteques i uns 6 milions d’euros destinats a la compra d’actius de part de PUMSA, xifra que pot ser menor si aquests immobles es venen abans a privats.

Entendre els pressupostos

L’Ajuntament ha creat una nova eina que es pot consultar al web mataro.cat on es pot saber què és el pressupost, com es fa, com es distribueix, quin és l’estat d’excepció de cada partida, com ha evolucionat la despesa per habitant i quin nivell d’endeutament té l’Ajuntament. Es poden visualitzar ingressos, despeses, indicadors pressupostaris, comparar xifres amb altres anys o altres municipis i veure informació al detall de factures de proveïdors.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive