El centre tecnològic CETEMMSA acull, els diez 6 i 7 de noviembre, la XXVIII trobada internacional sobre la industria dels anomenats “printed electronics”. Aquest concepte defineix el conjunt de mètodes d’impressió utilitzats per crear dispositius elèctrics sobre diferents materials. Igual que a la impremta tradicional, los printed electronics utilitzen la impressió per mitjà de capes de tinta. Precisament, en els organic electronics (l’electrònica orgànica o electrònica del plàstic) almenys una de les tintes utilitzades estan basades en components de carboni.
La trobada, que se celebrarà a les Sales L’Arquera i Burriac del TecnoCampus, se centrarà en abordar quin és el progrés d’aquesta tecnologia, les seves tendències i les perspectives de futur. La reunió dedicarà especialment atenció als Smart Systems (Sistemes Intel·ligents) i es presentaran novetat en els àmbits dels Smart Textiles (teixits Intel·ligents), Sensor Systems (Sistemes Sensoritzats), Smart Packaging (Envasos Intel·ligents) i Smart Systems & RFID (Sistemes i Identificació per Radiofrequència). També s’avançarà en el treball per millorar les tècniques d’encapsulació, la realització de demostradors, la connexió de la tecnologia amb l’educació i la definició d’un nou mapa de ruta per a la indústria dels Printed Electronics i un altre d’específic per a l’esmentada tecnologia en el sector salut.
El mercat de l’electrònica orgànica i impresa està creixent ràpidament. El 2020, el volum de vendes d’aquesta indústria a tot el món arribarà als 60 bilions d’euros, segons dades de la consultora IDTechEx. Els membres de l’Associació internacional d’Electrònica Orgànica són els màxims representants d’aquesta indústria. Empreses com 3D, Agfa-Gevaert, Basf, Bosch, Dupont, Merck, Mitsubishi, Samsung, Schneider o Solvay, entre d’altres; Universitats i Centres de Recerca tant prestigiosos com el Fraunhofer, el VTT, el CSEM, el Holst Centre o el CEA formen part d’aquest organisme.
Comentaris