M.Coll

Mataró acull l'assemblea de la Xarxa de Municipis cap a la Sostenibilitat

La mobilitat i el consum responsable seran els principals eixos de treball d'aquesta entitat pel curs 2004-2005

La Xarxa de Municipis i Pobles cap a la Sostenibilitat, reunida avui a Mataró, ha apostat com a temes centrals de treball pel proper curs 2004-2005 per la mobilitat sostenible i el consum responsable.

Sobre el primer tema, la presidenta de la Xarxa, Núria Bonaventura, ha reconegut que s'estan pensant una canvi en l'organització del Dia sense Cotxes, principal activitat horientada a conscienciar a la població de la necessitat de fer ús del transport públic i no del cotxe privat. En la última edició un 50% dels municipis participants van qualificar la seva incidència de “regular”. En aquest sentitat, la regidora de Ciutat Sostenible de l'Ajuntament de Mataró, Quiteria Guirado, també ha anunciat un canvi de rumb en la nova edició de la Fira del Volant: “a partir d'ara tindrem en compte un concepte de mobilitat molt més ampli”.

En segon lloc, els respresentants dels 211 municipis socis de la xarxa, han aprovat un manifest en què es comprometen a exercir des dels seus respectius consistoris un consum responsable com a exemple per la resta de la societat. Sobre aquest aspecte Bonaventura, ha declarat que cal treballar per “un canvi cultural, ja que si tothom consumís com els habitants del primer món necessitaríem tres terres per assumir la petja ecológica”.

La jornada ha estat clausurada pel Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, el mataroní Salvador Milà, qui ha presentat les prioritats del govern tripartit en materia de Medi Ambient: potenciació de la cultura de l'aigua, la implantació de la política de recollida selectiva de residus a tot el territori i la implantació d'una preocupació pel medi ambient de forma transversal a tots els departaments de la Generalitat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive