L'obesitat afecta un 13% de la població catalana. El poc temps que dediquem als àpats, l'alimentació poc equilibrada i el nostre ritme de vida en són les principals causes.
«Els nostres hàbits alimentaris segueixen sent desastrosos», afirma Abel Mariné, catedràtic en nutrició de la UB, que el dia 20 oferirà una conferència dins les terceres Jornades d'Alimentació i Salut. Per Mariné, alimentar-se costa diners i un temps de dedicació, però «és una prioritat» perquè «ens hi juguem la salut».
Pel catedràtic, els principals responsables de la mala alimentació no són els centres escolars, sinó els pares. «Els menjadors estan ben assessorats i donen als nens el que realment necessiten. Però molts pares donen pastisseria industrial per esmorzar als seus fills en comptes d'un bon entrepà o una fruita».
La disminució del consum de fruites i hortalisses en els menors es fa molt patent els darrers temps. «L'ideal seria que tothom consumís mig quilo de fruita i verdura al dia», afirma Mariné.
El catedràtic també insisteix en la necessitat de fer exercici físic i aconsella acudir a metges o especialistes. «Hem de ser més racionals i reconèixer la nostra ignorància sobre un tema quan hi ha algú que ens pot assessorar millor».
El doctor Abel Mariné participarà el pròxim dijous, dia 20 d'octubre a les Jornades de salut i alimentació on també proposarà la necessitat de fer exercici físic i aconsellarà a tots els assistents que acudeixin als metges o especialistes quan tinguin algun problema alimentari o de sobre pes. Em de ser més racionals i reconèixer la nostra ignorància sobre un tema quan hi ha algú que ens pot assessorar millor. L'acte començarà a dos quarts de vuit del vespre a Can Palauet.
Comentaris