El centre de Calella, ple de vianants. ACN
El centre de Calella, ple de vianants. ACN

ccmaresme / capgros.com

El Maresme continua guanyant població i ho fa per sobre de la mitjana catalana

És el cinquè any consecutiu que el Maresme registra un increment de població més intens que el de l'any precedent

Les darreres xifres oficials de població, recollides a l'informe que elabora l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, indiquen que la comarca del Maresme ha guanyat 4.866 persones el darrer any, una quantitat que representa un creixement de l'1,09% davant el 0,99% registrat al conjunt català. Oficialment, el Maresme té una població de 452.690 habirtants.

És el cinquè any consecutiu que el Maresme registra un increment de població més intens que el de l'any precedent. De fet, és la quinzena comarca que ha comptabilitzat un augment poblacional percentual més elevat i concentra el 5,90% de la població de Catalunya.

Dels 30 municipis del Maresme, només Canet de Mar ha computat un lleuger descens del 0,39%. La resta han sumat habitants destacant, per la seva intensitat, el creixement de Caldes d'Estrac que és el municipi que, amb un increment relatiu del 4,30%, encapçala el ràquing. També són força destacables els increments de Dosrius (3,79%), Sant Pol de Mar (2,34%) i Pineda de Mar (2,30%). Els creixements més discrets s'han donat a Premià de Mar (0,17%), Premià de Dalt (0,18%), Vilassar de Dalt (0,33%) i Cabrera de Mar (0,34%). 

Aquestes variacions han fet canviar poc el mapa demogràfic comarcal. El 50% de la població maresmenca es concentra en els 5 municipis que superen els 20.000 habitants: Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar. Només Mataró, la capital, aplega el 28,33% dels habitants del Maresme. Tot i això, el seu pes poblacional respecte al conjunt del Maresme s'ha reduït lleugerament. 

El Maresme continua sent la quarta comarca catalana més poblada, darrera el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive