Equip de la sala de parts de l'Hospital de Mataró durant el Covid-19. Foto: Consorci Sanitari del Maresme
Equip de la sala de parts de l'Hospital de Mataró durant el Covid-19. Foto: Consorci Sanitari del Maresme

Mare i nadó, a casa 24 hores després del part

L'Hospital de Mataró ha aplicat durant l'epidèmia de coronavirus un programa d’alta precoç postpart al qual ara es planteja donar continuïtat

Mare i nadó ingressats tan sols durant 24 hores, i la primera visita de la llevadora, a casa. Aquesta és la mesura que està aplicant l'Hospital de Mataró des de l'inici de l'epidèmia de coronavirus, i que manté actualment tot i que el nombre de casos de contagiats pel virus ja és molt menor. Es tracta del programa d'alta precoç post part, al qual s'està valorant donar continuïtat.

Des de l'hospital expliquen que aquest sistema, que implica que la mare i el nadó passin tan sols un dia a l'Hospital després d'haver donat a llum, té "beneficis demostrats". Consisteix em desmedicalitzar el post part i facilitar el retorn al nucli familiar, sempre hi quan no hi hagi cam complicació en el part ni en els estadis posteriors per a la marei el bebé. 

L'Hospital de Mataró durant l'epidèmia del Covid 19. Foto  R.Gallofré

L'Hospital de Mataró va haver de readaptar els protocols obligat per l'emergència sanitària que va suposar la pandèmia. El nou protocol consisteix en donar l’alta a la pacient a les 24 hores en parts vaginals i al cap de 48 hores en cesàries. En les primeres 24 hores de l'alta, una llevadora truca a casa per programar una visita domiciliària. En el segon o tercer dia de l'alta, és la llevadora del CAP qui va a casa de la pacient, per fer entre d'altres la Prova del Taló. Durant els primers tres i cinc dies de vida, el nadó tindrà una revisió pediàtrica al seu CAP. I si la mare té algun dubte, pot contactar amb les llevadores del CAP o de l’Hospital.

Els beneficis d'aquest protocol

Segons afirmen des de l'Hospital, aquest nou protocol compta, com a beneficis, el fet de millorar els vincles familiars i reforça el paper dels pares i mares com a cuidadors; i afavorir un major descans, sense les interrupcions associades a l’activitat hospitalària. També afavoreix l'inic de les rutines i de la lactància materna dins de l'entorn familiar, i promou un seguiment ​personalitzat de la llevadora a domicili. A més es contribueix a reduir, d'aquesta manera, les infeccions intrahospitalàries. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive