El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha posat els nous Serveis Territorials d’Educació que funcionen a Mataró com a exemple del nou model descentralitzat que el departament vol implantar arreu del territori català. Maragall ha presidit aquest divendres, dia 18, la inauguració de les oficines dels Serveis Territorials, que s’ubiquen provisionalment a l’edifici del Cafè de Mar. Segons el conseller, aquesta ha de ser la línia d'actuació del Departament per facilitar el diàleg de famílies i docents amb els gestors educatius.
Durant l’acte, que ha comptat amb nombrosos representants de l’àmbit educatiu així com amb alcaldes i regidors de municipis de les dues comarques, també ha intervingut Joan Antoni Baron. L’alcalde de Mataró Baron ha destacat que els Serveis Territorials són la prova que es poden crear sinèrgies entre les dues comarques per situar-les com una “part important” de l'arc metropolità. Baron, que ha destacat també el compromís de l’Ajuntament amb l’educació que s’explicita en la creació de noves escoles bressol, ha manifestat la voluntat de les administracions locals d’assumir majors competències en aquest àmbit: “volem més capacitat per decidir però també més capacitat econòmica”.
El director dels Serveis Territorials, Josep Maria Fernández, ha manifestat el seu desig que tant al Maresme com el Vallès la població “sentin” la descentralització. A més, també s’ha mostrat confiat que es pugui establir una relació propera i fluïda amb l’administració.
El territori que correspon al nou Servei Territorial engloba un total de 234 centres educatius entre els d'educació primària, els de secundària i els d'adults, que escolaritzen 114.123 alumnes i hi treballen 9.628 docents, entre mestres i professors. Logopedes, psicopedagogs, treballadors socials, fisioterapeutes, assessors sobre llengua i cohesió social o audioprotesistes formen part d’aquest servei que dóna suport als mestres des del seu coneixement especialitzat.
La nova seu s’ubica a l'històric edifici del Cafè de Mar, propietat de la Unió deCooperadors, que l’ha cedit temporalment per facilitar l'arribada d'aquest organisme del Departament d'Educació mentre se'ls condiciona l'emplaçament definitiu a la fàbrica Cabot i Barba. A més de la rehabilitació del Cafè de Mar també s'han reurbanitzat els entorns i s'ha construït un aparcament en el subterrani de l'equipament. Tots els treballs els ha promogut l'empresa municipal Pumsa.
-
Comentaris