Llista d'espera d'almenys dos mesos per a l'examen de conduir a Mataró
Llista d'espera d'almenys dos mesos per a l'examen de conduir a Mataró

La manca d'examinadors deixa gairebé 5.000 mataronins a l'espera de l'examen de conduir

La llista d'espera va dels dos als sis mesos a la ciutat i al conjunt del país perquè la xifra d'examinadors de trànsit és insuficient per fer front a la demanda

Més de 4.700 mataronins estan pendents d'examinar-se de circulació amb la teòrica aprovada, amb esperes que que van dels dos als sis mesos. Es tracta de dades de les autoescoles, que posen de manifest el problema que es viu al conjunt de Catalunya de manca d'examinadors

Segons aquestes xifres, a la demarcació de Barcelona hi ha 50.314 alumnes pendents d’examinar-se de circulació amb la teòrica aprovada. Concretament, 4.777 a Mataró, 22.483 a Barcelona: 2.295 a Manresa; 1.531 a Vic; 5.689 a Granollers; 7.887 a Sabadell; i 5.652 a Vilafranca del Penedès.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel,adverteix que hi ha un “greu problema” amb la falta d’examinadors de trànsit a Catalunya i que els reforços dels últims anys, ja sigui amb interins o hores extra, no han evitat llargues llistes d’espera per a l’examen pràctic. En aquest sentit, Lamiel troba del tot “insuficients” els 23 examinadors que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que es destinaran en les properes setmanes a Catalunya. Lamiel creu que la situació “no és acceptable” i afirma que cal “reforçar de manera intensa” la plantilla d’examinadors a Catalunya, tot i insistir que la solució definitiva passa pel traspàs de les competències.

Segons les dades de què disposa l’SCT, hi ha 131 examinadors de trànsit a Catalunya i, en les properes setmanes, s'hi sumaran els 23 anunciats aquest dimecres pel ministre Grande-Marlaska. L’SCT calcula que els 23 examinadors tardarien entre cinc i sis mesos a eixugar la llista d’espera actual en el millor dels casos. Això sí, si s'assumeix que hi ha uns 32.000 alumnes pendents d'examinar-se, i no els més de 62.000 que reporten les autoescoles. Aquests càlculs s'han fet d'acord amb la capacitat de cada examinador de fer 12 exàmens al dia.

El temps mitjà d’espera per examinar-se varia segons la demarcació, des d’uns dos mesos en algunes subseus de Barcelona fins a cinc o sis a Girona, indiquen des de l'SCT. “Les queixes són nombroses. Aquesta llista no és acceptable”, afirma Lamiel, que també troba “lamentable” que alguns aspirants hagin hagut d’examinar-se en altres comunitats autònomes.

L’SCT identifica com un dels principals problemes la marxa de funcionaris a altres punts de l’Estat i les places vacants que queden. Així, argumenta que, amb un eventual traspàs de les competències dels examinadors, el marc laboral passaria de ser estatal a català i incrementaria la “permanència” dels funcionaris. Un altre dels problemes detectats és la manca de personal d’administració a les prefectures de la DGT a Catalunya.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive