El Foyer del TecnoCampus de Mataró va acollir ahir dimecres, dia 2, la presentación del llibre ‘TecnoCampus, una historia d’èxit’, que el parc universitari i empresarial mataroní ha publicat coincidint amb el seu desè aniversari. Un volum molt cuidat a nivell de disseny, imatge i contingut, amb propostes molt sorprenents que el permeten presentar-se com un llibre multisensorial.
Coordinat pel periodista mataroní Joan Salicrú i amb disseny del també mataroní Manuel Cuyàs, el llibre fa un repàs als 10 anys d’història del TecnoCampus, inaugurat a la tardor de 2010 i convertit en equipament de referència a nivell educatiu, econòmic i d’innovació de Mataró i del Maresme. A banda de recordar els orígens i l’evolució del projecte, també planteja quins són els seus reptes de futur.
‘TecnoCampus, una història d’èxit’ va molt més enllà del tradicional llibre corporatiu. Només obrir-lo, el lector és avisat que es troba davant d’un llibre “multisensorial”, que també s’escolta, es mira, s’olora i es tasta. No és cap exageració: tot el volum està impregnat del ‘perfum TecnoCampus que l’empresa sandir va desenvolupar l’any 2010, i l’olor és ben perceptible.
A banda, l’artista sonor i exalumne del centre Kilian Duran ha enregistrat deu sons del TecnoCampus als quals es pot accedir i reproduir des del mòbil amb codis QR . A més, el libre ofereix unes ulleres ·D per visualitzar el capítol que ha fet el fotògraf Ben Vine, conformat per retrats de persones que reflecteixen la diversitat del campus.
Per últim, s’ofereix “tastar” el TecnoCampus a partir de les tres receptes proposades pels xefs de tres dels restaurants de més prestigi de Mataró: Dos Cuiners, Sangiovese i TecnoCampus. Tots ells proposen plats “que tenen gust a TecnoCampus” basats en els valors del parc, com ara el territori, la creativitat i la innovació.
El llibre també inclou, entre d’altres propostes agosarades i originals, el retrat d’un dia al TecnoCampus en format còmic (també mostrant com ha afectat la Covid a la vida diària de la universitat i el centre empresarial). A més, hi ha un article de l’escriptor mataroní Jordi Carrion, les reflexions dels alcaldes que han participat en el projecte, històries d’èxit d’exalumnes o el perfil de diverses empreses amb seu al parc mataroní.
Comentaris