-
-

Salva Fernàndez

‘Limitar els horaris dels bars de platja promourà el botellón’

Els establiments es mostren contraris a la proposta del govern i xifren la inversió de col·locar un limitador de decibels per sobre dels 3.000 euros

Els operadors dels establiments de platja han posat el crit al cel davant la proposta de l’Ajuntament de Mataró de reduir les franges horàries nocturnes i col·locar limitadors de decibels per controlar-ne el soroll acústic. “Amb aquesta mesura, el que aconseguiran és que creixi el botellón a les platges”, assegura Paco Mendieta, del Tsunami. Així de clar ho té, ja que “la gent marxarà dels bars de platja i estarà a la sorra fent més sorollo i sense que ningú els pugui controlar”. “La tendència a les ciutats canvia, i abans hi havia més tranquil·litat i ara s’ha agafat cultura d’oci de platja per les nits”, ha remarcat. Per Mendieta és absurd que es redueixi l’horari per la nit i també es limiti la música: “si fem una cosa perquè no hi hagi contaminació acústica, no s’entén l’altra”.

Mendieta també creu que això afectarà al negoci, ja que “on més marge tenim és en les copes, si ens retallen per les nits va en contra dels beneficis que podem extreure’n”. Per no parlar de la instal·lació del limitador de decibels, que Mendieta ha negat ser una inversió de 2.000 euros com deia l’Ajuntament: “vaig demanar un estudi i em surt per 3.000 euros com a mínim”. El que també es pregunta l’empresari del Tsunami és perquè es volia “promoure Mataró, nit i platja” i “obrir-se al mar” si després “es retalla d’aquesta manera l’oferta”. En el mateix sentit s’ha expressat Alejandro Moreno, de la Raspa, que afirma saber totes aquestes mesures per una reunió privada on se’ls va informar de tot plegat. “No tenim opcions a res, només podem lluitar perquè no es faci extensible a l’any vinent també”, lamenta. El limitador de decibels, en el seu cas, recorda que “dobla la xifra donada per l’Ajuntament”, ja que al preu de l’aparell “s’ha de sumar la instal·lació i la mà d’obra del tècnic”. A més, Moreno assegura que a més d’un client “se l’haurà de fer fora del sopar o del cafè” pel tema horari, ja que a l’estiu la gent “endarrereix l’àpat de ni”. “I no marxaran del passeig marítim, aniran a la platja a seguir amb el botellón”, afegeix. Moreno dubta que això acabi “sortint a compte als veïns”.

Se salven els monòlegs
David Pecharromán, del Diablo Tum Tum, explica que els monòlegs es mantindran perquè entren dins dels horaris “previstos pels espectacles en directe”. Tot i això, no es mostra satisfet tampoc amb la decisió, ja que “el públic del Vallès i zones de fora del Maresme que baixava aquí ja no ho farà”. Els motius que esgrimeix són clars: “La gent ve després de sopar, i anar a Mataró per una hora o hora i mitja no els surt a compte”. Pecharromán no està d’acord amb el fet que se’ls presentés la proposta com “un tema tancat” que “no canviaran aquest any”. “Tenim una nova cita prevista per parlar amb la regidora Alícia Romero, tot i que ja tenim clar que seran les normes per, com a mínim, aquest 2010”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive