Un grup de joves es troben en un soterrani de Bagdad en plena guerra del 2003. En una nit de bombardejos decideixen intentar passar l'estona recuperant els contes populars de la zona agrupats a Les mil i una nits, fent servir així la capacitat de somiar per oblidar-se de les misèries de la guerra.
Aquest és l'argument de la peça homònima que fins el proper 19 de març es pot veure al Teatre Tívoli de Barcelona, que ha estat nominada en tres categories als premis Max. La peça, protagonitzada per Txè Arana, és una creació de la companyia Comediants de Canet de Mar. Hi participa també l'actor mataroní Mia Castellví, que interpreta el paper d'Alí en diversos moments de la seva vida.
Les mil i una nits arriba a la ciutat comtal després d'haver fet una vuitantena de bolos per tot l'estat a partir de l'estrena el juny de 2005 a Córdoba. Ha passat per Bilbao, València, Sevilla, Málaga, Jaén, Cadiz, Oviedo, Santander, Zamora i pel festival Veranos de la Villa de Madrid i va passejar-se també al juliol pel festival de Siracusa de Sicília. Pel que fa a la versió en català, estrenada a l'agost al festival de Peralada, s'ha pogut veure a Reus, Granollers, Salou, Esparraguera i ara a Barcelona.
El responsable del muntatge és el director i alma mater de Comediants, Joan Font. El muntatge està nominat a tres premis Max de Teatre: Albert Faura per la illuminació, el vestuari del pintor Frederic Amat i la millor música pel sirià a Gani Mirzo.
FITXA TÈCNICA
Títol: Les mil i una nits
Any: 2006
Direcció: Joan Font
Adaptació i dramatúrgia: Joan Font i Luisa Hurtado
Espai escènic: Frederic Amat
Vestuari: Frederic Amat / Cortana
Composició i direcció musical: Gani Mirzo
Coreografía: Montse Colomé
Disseny d'il·luminació: Albert Faura
Disseny de so: Roc Mateu
Ajudants de direcció: Luisa Hurtado i Montse Colomé
Intèrprets: Queralt Albinyana, Isaac Alcayde, Alma Alonso, Txè Arana, Mia Castellví, José Pedro Garcia, Roger Julià, Jordi Rallo i Ivan Tàpia.
Durada: 2 hores.
Lloc: Teatre Tívoli (Casp, 10). Per arribar-hi: Metro, Catalunya (L1 i L3). FGC, Catalunya. Bus, 9, 14, 24, 41, 50, 54, 55, 54, 56, 58, 59, 63, 64, 66, 91 i 141.
Un instant de l'obra que es pot veure al Tivoli.
Comentaris