Capgros.com s'ha posat en contacte amb representants de l'església mataronina, d'altres entitats musulmanes de la ciutats, d'entitats que estan en contacte amb aquests col·lectius i de la mateixa associació de veïns de Cerdanyola.
Mohammed Zain Al-Nehlawi, president Associació Cultural Islàmica Maresme. "És molt difícil valorar aquest fet perquè encara no tenim prou informació sobre el que ha passat. El que si és cert és que una notícia com aquesta no ens tranquil·litza, però haurem d'esperar perquè encara és molt aviat per veure quines conseqüències tindrà per la convivència. També haurem d'esperar al divendres, quan es reuneix la comunitat islàmica a les mesquites, per veure quines són les reaccions de la gent".
Mossèn Jordi Cussó, arxiprest de l'Església de Mataró. "Aquesta notícia no ens ha de fer desconfiar ni dels musulmans ni dels que estan fan la tasca d'imam. Circumstàncies com aquesta, que generen malfiança, ens obliguen a conèixer-nos més perquè és la única manera de superar les diferències. Ha de ser un acostament per totes dues parts".
Mossèn Manel Seliva, rector de Maria Auxiliadora (Cerdanyola). "Les persones podem tenir limitacions i errades personals. No és pas una errada d'una comunitat, sinó d'un particular. És important no barrejar les coses perquè a la parròquia hi ha molt bona convivència amb molts fidels musulmans. Són un col·lectiu molt digne i amb el qual cooperem a través de Càritas Interparroquial. En tot cas seria lamentable que un imam estigués implicat en terrorisme, però s'ha d'acabar de conèixer si realment hi ha delicte. Això encara està per demostrar".
Julián Hernández, president de l'associació de veïns de Cerdanyola. "Aquest és un tema molt complicat, i més en un barri com Cerdanyola, on hi ha una certa intolerància. Des de l'Associació de Veïns creiem que aquest és un fet molt lamentable, sobretot perquè sabem que qualsevol espurna ho pot fer esclatar tot. La gent ha d'entendre que perquè hi hagi un radical, això no vol dir que tots els musulmans ho siguin. Però està clar que aquest fet crearà una certa alarma social".
Dolors Fernández, presidenta de la delegació de Justícia i Pau de Mataró. Hem de deixar que l'Audiència faci el seu curs i veure què passa. Nosaltres com a Justícia i Pau aboguem per la relació entre els diferents col·lectius religiosos. Donem tota la confiança a les associacions culturals que són qui gestionen els assumptes dels imams. Cal seguir el diàleg amb aquests col·lectius per fomentar la convivència i aquests fets en cap cas ens frenaran. Demanaria que això no sigui una font d'alarma social, o almenys no més de la necessària.
Xavier Manté, vicepresident de Justícia i Pau. De moment el detingut és un presumpte terrorista; si finalment ho és, que s'apliqui la llei. A mi em dol, siguin musulmans, cristians o agnòstics, que s'usi la violència per imposar unes idees. Serà un punt negatiu perquè el tema de la seguretat i el terrorisme espanta tothom. És trist que passi això i que pagui tota una col·lectivitat per una possible malifeta d'una o diverses persones. Hem d'extremar la precaució de no generalitzar.
Comentaris