-
-

Albert Ribas Dot

Les caves d'Alta Alella i els cellers de la ciutat presenten el Cava Mataró

Es tracta d'un rosat elaborat amb una varietat de raïm que porta el nom de la ciutat

Mataró comptarà des d'aquest Nadal amb un cava propi. "La nostra idea de promoció turística i econòmica es basa en 4 àmbits i creiem que aquest cava els compleix tots”, va explicar la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, durant la presentació del nou Cava Mataró, produït per les Caves d’Alta Alella en col·laboració amb els cellers de la ciutat. "És Cultura perquè la gastronomia és una part important de cada territori; Mar i natura perquè es tracta d’un producte de la terra elaborat amb una varietat de raïm que es diu com la nostra ciutat; Tecnologia perquè les Caves d’Alta Alella sempre fan productes ecològics; i Comerç perquè, evidentment, és un producte i s’ha de vendre”, va glossar moments després. La presentació del nou Cava Mataró va tenir lloc, dilluns 10, a la casa Coll i Regàs, obra de l’arquitecte mataroní Puig i Cadafalch. "Hem volgut fer una presentació especial per a un producte especial i per això hem escollit una casa patrimoni, una joia de l’arquitectura de la ciutat", va comentar Romero.

Per a la presidenta de l'IMPEM, productes com aquest demostren que “des de l’administració s’han de trobar i potenciar productes del sector privat que ajudin a posar Mataró al lloc que es mereix”. En aquest aspecte va citar com a exemples les neules Graupera o els torrons Uñó. Pel que fa a aquest nou producte en concret, les Caves d’Alta Alella han arribat a un acord amb els cellers de la ciutat i, inicialment aquest any, es vendrà exclusivament als cellers de Mataró. "La nostra idea es vendre’l a tot arreu perquè sinó acabaria sent flor d’un dia i volem que es faci un lloc", va comentar Josep M. Pujol i Busquets, enòleg de les Caves d’Alta Alella.

Una varietat coneguda arreu del món
Busquets, en nom de les Caves, es va encarregar de fer cinc cèntims de les peculiaritats d’aquest nou cava rosat. Entre altres coses, per exemple, va explicar que la varietat de raïm Mataró és coneguda arreu del món. "No és un cava en honor a la ciutat, exclusivament, sinó que porta el nom d’una varietat de raïm que arreu del món es coneguda amb el nom de la ciutat, excepte a l’estat espanyol. Aquí se’l van apropiar els d’Alacant", va comentar. L’enòleg va donar dades d’exemple. En concret, aquesta varietat cobreix el 20% de la superfície de vitivinícola d’Australia. A més d’aquests detalls, Busquets va glossar el tipus de productes que produeixen les seves caves. "Produïm productes específics i d’alta qualitat ja des de la imatge exterior i l’ampolla perquè és l’única manera, diferenciant-se, de sobreviure en aquest mercat", va reflexionar.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive