Judith Vives

Les associacions de veïns de la comarca uneixen esforços

Neix la Federació Comarcal d'Associacions de Veïns del Maresme

Treballar conjuntament en els aspectes i problemàtiques que afecten als veïns i que superen, en moltes ocasions, l'àmbit del barri i del municipi. Aquest és l'objectiu de les entitats veïnals que s'han agrupat en la Federació Comarcal d'Associacions de Veïns del Maresme (FCAVM).

L'Assamblea Constituent de la FCAVM es va celebrar el dissabte 14 al Centre Cívic de Rocafonda i va comptar amb la presència dels representants de la vintena d'associacions que s'han federat. Durant l'acte es van aprovar els estatuts i es va escollir la primera Junta Directiva. Josep Sauleda, de l'AAVV de Sant Pol, va ser nomenat president.

L'objectiu de la FCAVM és «conèixer la realitat del moviment veïnal, saber que fan unes entitats i altres i posar experiències en comú», explica Sauleda, «ja que el moviment veïnal s'enfronta a problemes molt més grans que els de nivell local».

El president de la FCAVM cita temes com l'aigua, la movibilitat, el reciclatge de residus o del creixement urbanístic com les principals problemàtiques que preocupen les entitats veïnals. La junta de la FCAVM té previst fer reunions mensuals itinerants per posar sobre la taula aquests temes com a punt de partida per canviar algunes realitat i vertebrar la comarca. En aquest procés, recalca Sauleda, és important la implicació ciutadana «Alguns temes no són cosa d'uns quants. És important que els veïns participin en la vida política».

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive