L'any nou xinès a Mataró
L'any nou xinès a Mataró

La Xina s’apunta a la Cavalcada

La comunitat xinesa de Mataró tindrà presència a la comitiva d'enguany mostrant les seves figures i coreografies més tradicionals

Aquest any els Reis Mags han convidat a la comunitat xinesa de Mataró a participar en la cavalcada. Serà la seva primera vegada i estan molt il·lusionats, “l’Ajuntament de Mataró ens va trucar de part dels Reis Mags i vam acceptar de seguida perquè el ‘sí’ no pot faltar mai pels nens, ens agrada fer-los feliços”, explica Sipeng Sun de l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil. “Estem molt contents que l’Ajuntament pugui comptar amb nosaltres en aquest tipus d’activitats”.

“La figura del lleó només la poden portar les persones que han estudiat Kung-Fu”

A la comparsa xinesa de la cavalcada hi participaran entre 16 i 18 persones que estaran dividides entre el grup del drac i del lleó. Aquestes dues figures seran les dues grans novetats de la cavalcada d’enguany i prometen ser “diferents i molt especials pels nens”, asseguren. Es tracten d’un drac i d’un lleó amb portadors que aniran dansant i fent moviments molt concrets durant tot el recorregut. “Cal estar molt preparat per aguantar durant tanta estona. Per portar el drac no hi ha un requisit concret però no tothom pot dur el lleó. Només el poden fer dansar aquelles persones que hagin estudiat Kung-Fu, és un requisit indispensable”. En Tao Meng, professor conegut de Kung-Fu a Mataró, serà l’encarregat del lleó. Una responsabilitat que ha acceptat amb molt gust i ganes. A més a més, cada figura tindrà la seva pròpia música i aniran acompanyats d’uns missatgers xinesos molt especials, un rei i una princesa de l’Àsia Oriental.

entrevista xinesos

“Tenim alumnes, la majoria xinesos, de l’escola xinesa de Mataró que els agrada molt jugar al drac i el lleó i tenen moltes ganes de veure i de participar en la cavalcada”. A Mataró, la comunitat xinesa és la segona comunitat estrangera més nombrosa i a poc a poc s’estan involucrant cada vegada més en la vida, festes i cultura de la ciutat. “Hi ha molta gent que té una idea equivocada de nosaltres, pensen que som una comunitat tancada però això és una imatge de la Xina antiga que no correspon amb la societat actual. Gràcies a la nostra participació i visibilitat a la ciutat ens estem donant a conèixer més. Ens estem esforçant per involucrar-nos a la vida de Mataró a través de les celebracions de l’any nou i activitats com la cavalcada”, diu Sipeng Sun.

“Hi ha gent que pensa que la comunitat xinesa és tancada i volem trencar aquesta idea errònia participant més en la vida i la cultura de Mataró”

Sobre per què han començat des de fa pocs anys a participar i compartir amb tots els mataronins algunes de les seves tradicions- com la celebració de l’Any Nou Xinès que enguany serà el 10 de febrer- té una explicació raonable: “Molta gent pensa que som tancats i que només pensem en escalar negocis però això no és cert. Quan arribes a un país que no és el teu primer has de treballar molt per tenir una vida estable i menjar per alimentar a la teva família. Ara que ja ha passat aquest primer període, que podem menjar tranquils i que els nens van a l’escola, podem involucrar-nos més en temes culturals”.

Conviden a tothom a gaudir del seu espectacle durant la cavalcada de Reis i a celebrar l’Any Nou Xinès el diumenge 10 de febrer.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive