La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha estat avui la protagonista de la cinquena edició del Concurs Nacional de Robots Ciutat de Mataró al guanyar en dues de les tres categories del certamen, velocistes i lluitadors de sumo. A més, ho ha fet amb el mateix tàndem d'enginyers, Raül Galbany i Amaya Martínez, ambdós de Cardedeu. Speedy ha estat el robot guanyador de la proba de velocitat i Pegasus de lluitadors de sumo, la categoria més renyida del concurs. El vencedor de la tercera modalitat
ha estat el ratrejador Murphy, una màquina feta pels estudiants Pedro Jiménez i María Carretero, parella de la Universitat d'Alcalá d'Henares de Madrid.
Aquest any el concurs ha tingut una major participació en nombre d'universitat. Els robots han arribat des de la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Escola Universitària de Mataró, Terrassa i Vilanova i la Geltrú, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Valladolid i la Universitat d'Alcalá d'Henares de Madrid. També ha tingut una especial significació la presencia d'un robot fabricat a l'IES Camino de la Miranda de Palència (León). En total han participat 28 robots, tres menys que l'any passat, dividits en 14 lluitadors de sumo, 9 rastrejadors i 8 velocistes.
El fet que aquest any el concurs es celebrés en dissabte -al matí s'han fet les eliminatòries i a la tarda les finals- ha permès que un públic més nombrós pogués seguir el resultat de totes les pobres des de l'Ateneu de la Caixa Laietana. La reducció del nombre de proves, en altres ocasions també compatien robots netejadors, no ha modificat la intensitat del concurs ni la seva durada. Aquesta modalitat s'ha retirat per la decadència del seu interès per part dels participants, quan curiosament eren els robots netejadors els quals tenien més possibles aplicacions quotidianes i empresarials.
Comentaris