-
-

Judith Vives

La Unió de Botiguers denuncia la degradació del mercat de la Plaça Gran

Els comerciants exigeixen que s'executi la reforma que està pendent des de l'any 2005

Els comerciants de la Plaça Gran s’estan impacientant pel retard que porta la reforma d’aquest mercat municipal. El govern municipal s’ha escudat en les obres que es porten a terme a l’illa de Can Cruzate per justificar l’endarreriment de la reforma del mercat, de la qual es parla des de l’any 2005, però això només són “excuses dilatòries”, segons afirma el secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà. La reforma, que és un dels acords recollits en el conveni del POEC que va signar l’ajuntament amb les associacions de comerciants per tal d’impulsar el comerç local davant l’arribada del Corte Inglès, ha de servir per fer més competitiu aquest mercat municipal situat al centre històric de la ciutat. Però amb el seu estat actual, denuncien els comerciants, està lluny d’aquest objectiu. La plaça Gran s’ha convertit, en paraules de Filbà, en un espai “d’abandonament, brutícia i degradació” i les obres que s’estan fent a Can Cruzate no contribueixen a millorar la situació.

Filbà fa notar la contradicció que suposa que, per una banda, l’IMPEM impulsi accions de dinamització del comerç i el turisme a la ciutat i que, per altra, mantingui el mercat en tan pèssimes condicions. “S’ha posat en marxa una ruta comercial audioguiada per promocionar el comerç del centre però quan passes per la Plaça Gran fa pena”, afirma Filbà, que no entén com és que “no hi ha manera” de tirar endavant una reforma que és força menys costosa que la que s’ha dut a terme a la Plaça de Cuba.

En aquest sentit, el secretari general de la Unió de Botiguers recorda que l’IMPEM ja disposa d’un projecte de reforma consensuat amb els comerciants i reclama al govern que no esperi a enllestir la reurbanització de Can Cruzate per tirar-lo endavant. En relació a aquestes obres, els comerciants també adverteixen que s’estan convertint en un focus “de degradació i immundícia” i demanen que s’hi actuï de forma urgent “enderrocant unes parets que no tenen cap valor” i creant, en part d’aquesta illa, un espai diàfan que deixi passar l’aire i la llum i que, a més, permeti visitar les restes arqueològiques que s’han trobat en aquest sector.

Projecte pendent de finançament
La presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, ha confirmat que l’IMPEM ja disposa dels projectes bàsic i executiu si bé també reconeix que actualment la seva execució està aturada. Aquest projecte preveu que el rengle central de la plaça Gran, un edifici de Puig i Cadafalch, redueixi el nombre de parades de les dotze actuals a quatre així com també que s’habiliti una zona de degustació. El principal escull que cal superar ara és de tipus econòmic, ja que al cost de la reforma cal afegir-hi el de les indemnitzacions que s’hauran de pagar els operadors que no continuaran en el Rengle. Romero assegura que el govern “té molt clara la necessitat de reformar la Plaça Gran” i afegeix que confia en la possibilitat d’incloure aquest projecte en inversions properes.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive