Maria Coll

La Trobada d’Inquiets es converteix en un dels actes més participatius

CRÒNICA: Tecnotestimonis de l'ús quotidià de les noves tecnologies

La sala d'actes de Can Palauet s'ha omplert de gom a gom aquest vespre per escoltar les experiències d'una colla de mataronins que ja han aplicat les noves tecnologies a la seva vida quotidiana. Els testimonis d'aquesta segona Trobada d'Inquiets TecnocampusMataró han estat molt diversos.

El primer en intervenir, en aquest cas a través d'un video prèviament enregistrat, ha estat Neal Harbison, un jove que mitjançant un aparell informàtic pot sentir els colors ja que des del seu naixement només veu en blanc i negra. “Aquest aparell –referint-se a l'ordinador que sempre du a sobre- em permet sentir diferents sons segons el color que el meu ull registra i això m'ha obert la possibilitat de pintar amb colors o entrar en una botiga i saber de quin color és la roba que compro”, ha explicat Harbison des de Londres, on actualment resideix.

Per altra banda, Joan Francesc Nieto, sotinspector de la policia local, ha destacat la importància de les noves tecnologies en la millora de la seguretat ciutadana, per exemple, en la reconstrucció d'accidents o en la localització de propietaris de vehicles. L'agent ha volgut deixar clar que la tecnologia només s'ha incorporat als serveis policials quan ha estat indispensable: “la tecnologia per la tecnologia només serveix per a presumir, però la tecnologia ben empreada pot ser un gran servei per la ciutadania”, ha assegurat Nieto.

Els missatges més optimistes i engrescadors han estats el d'Encarna Siles, jubilada i membre de l'Associació Gent Gran del Parc, i el de Maria Martínez, estudianta de periodisme i membre de la TecnoEscola. Siles, qui als seus seixanta anys ha creat una pàgina web, ha afirmat que les noves tecnologies uneixen generacions i són molt útils per passar una bona estona, adquirir nous coneixements i fer amics. Martínez, en la mateixa tònica, ha animat a tots els assistents a introduir-se en el món de les noves tecnologies i superar les reticències.

També hi ha hagut altres intervencions. Josep Gubau, economista, empresari i especialista en temari lliure, ha destacat la importància de les noves tecnologies com a instrument per apropar-nos els uns als altres i fer-nos més persones. També ha trencat idees preestablertes: “la tecnologia no té perquè estar lligada a les grans multinacionals, la tenim al costat de casa, molt aprop, en una càmara fotogràfica, en un telèfon mòvil o en una game-boy”. Una altra que també ha enderrocat mites ha estat Carme Planes, empleada d'una línea de tarot, qui ha afirmat que els seus clients són persones cultes, soles, sense cap mena de trastorn i que només busquen un bri d'esperança. Finalment, Ramon Boter de Palau, president de l'UEC Mataró, ha explicat l'aplicació del sistema GPS en el món de l'excursionisme.

Ha estat un acte simpàtic i molt ben amanitzat per un grup de joves actors de la Sala Cabañes, els quals mitjançant petites actuacions han presentat els diferents personatges.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive