Interior de la biblioteca popular votació
Interior de la biblioteca popular votació

La tercera biblioteca pública municipal de Mataró

L'any 2018 la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro s'integrarà, per fi, a la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb la Pompeu Fabra i l'Antoni Comas

Mataró passarà a tenir una tercera biblioteca municipal. L'any 2018 incorporarà a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro, la més antiga de la ciutat gestionada previament per l'obra social de Caixa Laietana. Una integració llargament esperada que es podrà fer efectiva després de molts mesos de negociacions i treballs. Dimecres dia 14 l'alcalde, l’alcalde, David Bote, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el president de la Fundació Iluro, Pere Carles, van signar el protocol per a la incorporació, que es farà efectiva l'any vinent.

Es tracta d'una integració llargament esperada que es podrà fer efectiva després de molts mesos de negociacions i treballs

Això implica que de cara al 2018 qualsevol usuari amb el carnet de la xarxa de biblioteques públiques podrà endur-se un document de préstec de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro i consultar el seu catàleg integrat en el de la resta de centres de l'organisme. La biblioteca, però, seguirà sent titularitat de la Fundació Iluro, l'organisme creat per vetllar pel patrimoni de l'extinta obra social de Caixa Laietana. La Fundació pagarà els 250.000 euros de reformes a la biblioteca del carrer d'en Palau, al cor de la ciutat, necessàries per adaptar l'immoble a les condicions que han de complir tots els centres de la xarxa.

IMG 20170614 110933

L'edifici, de dues plantes i una superfície de 1470m2, es posarà a disposició de l'Ajuntament com a servei públic Els bibliotecaris passaran a ser assalariats de la Diputació i els auxiliars de biblioteca, del consistori, tal i com ja passa amb les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas.

En aquest protocol que posa les bases per a la integració de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals, en primer lloc, i després a la Xarxa de la Diputació de Barcelona, també es contempla la possibilitat d’ampliar aquest acord a la utilització, en règim de lloguer, de les plantes inferiors i superiors de l’edifici per a la ubicació de diferents serveis municipals. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive