-
-

laMalla.cat

La Ruta Verda, una combinació de paisatge natural i aerogeneradors

Amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis de l’energia eòlica, s’ha posat en marxa el projecte de la Ruta Verda de la Conca de Barberà, la primera de les seves característiques a la zona. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta en un traçat que travessa cinc termes municipals de la província de Tarragona com són Passanant i Belltall, Forès, Conesa, Llorac i Savallà del Comtat i el lleidatà de Talavera.
imatge

La Conca de Barberà és famosa pels seus vins i els seus paisatges verds. Des de fa un temps, diversos aerogeneradors formen part del seu entorn, ja que el parcs eòlics que hi ha a la zona propera al municipi de Rocallaura deixen veure, inevitablement, diversos molins de vent. Per potenciar el paisatge i, a la vegada donar a conèixer aquesta energia, s’ha fet aquest projecte innovador, amb el qual es vol promoure i facilitar el coneixement de les energies renovables i, en concret, de l’energia eòlica, així com dels seus beneficis socials i econòmics.

Aquesta ruta, disposa d’uns 20 quilòmetres de recorregut i ofereix múltiples opcions als seus visitants, com ara panells informatius de la fauna i flora de la zona, així com del clima d’aquest entorn natural. Els panells també ofereixen informació sobre com funciona un aerogenerador. Al llarg del camí, hi ha miradors, taules de picnic i mobiliari urbà per a la pràctica esportiva. Tal com està dissenyada i senyalitzada la ruta, els usuaris poden conèixer de prop els parcs eòlics de Les Forques, Montargull i Conesa I. En un futur tres parcs més, Conesa II, Savallà i Les Forques II s’uniran a aquest recorregut sumant un total de 168 MW de potència.

Si el dia és solejat és perfecte per fer la ruta a peu. La tranquil•litat i la bona visibilitat del paisatge fan del camí un agradable passeig per la zona. En bicicleta, el fred no es nota tant. De fet, ja són alguns els ciclistes de la comarca que han estrenat la nova ruta. Alguns d’ells, procedents del municipi de Sarral, van gaudir del camí el dia que el van inaugurar i van poder fer esport mentre s’aturaven a llegir les informacions que ofereixen els panells. Al contrari del que passa en altres indrets de les comarques tarragonines, en aquesta zona, els veïns poc s’han queixat de la presencia dels aerogeneradors a les seves terres.

Compensacions dels parcs
La implantació d’aquests parcs eòlics ha representat unes compensacions directes en el territori, que s’han traduït en la pavimentació dels carrers de Forès, de Llorac i de Talavera, així com les obres d’adequació al riu de Conesa.

A més, i pel que respecta al cas concret del parc eòlic Conesa I, la instal•lació d’aquest parc ha servit també per a impulsar i millorar les comunicacions del municipi de Conesa, ja que ha permès la construcció de la variant d’aquest municipi en direcció a Forès.

Els parcs de la ruta en xifres
En la promoció i construcció d’aquestes fonts d’energies renovables s’hi han vist involucrades unes 400 persones, en un projecte que ha suposat una inversió total de 130 milions d'euros. Això ha permès que, a finals de 2009, els MW instal•lats per l’empresa Gamesa a Catalunya, i més concretament a la Conca de Barberà i a la comarca de la Segarra, siguin 102 MW, repartits entre els parcs eòlics de Les Forques, Montargull i Conesa I.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive