Obres a la Ronda Cervantes. Foto: R.Gallofré
Obres a la Ronda Cervantes. Foto: R.Gallofré

La ronda Cervantes s'acabarà de reurbanitzar durant aquest estiu

El tram pendent, entre el carrer Herrera i el front marítim, es realitzarà entre juliol i setembre

La Ronda Cervantes s'acabarà de reurbanitzar durant aquest estiu. L'Ajuntament ha iniciat les obres al tram pendent de reforma, entre el carrer Francisco Herrera i la N-II, al front marítim. Els treballs es duran a terme fins al setembre i serviran per millorar l'urbanització del vial i també renovar el clavegueram. Se seguirà el mateix model que la reurbanització realitzada entre la plaça Opisso i el carrer Herrera, de la qual ja en poden gaudir els veïns dels barris de Rocafonda, El Palau i l'Escorxador. 

Les obres, per tant, permetran allargar el passeig per a vianants que s’ha creat al costat de la riera de Sant Simó. El nou tram a reurbanitzar té 280 metres i es preveu la prolongació del passeig al marge de la riera, on ara hi ha alguns trams sense vorera. També es millorarà l’accessibilitat i consolidació de tres passos de vianants; es preveu nou enllumenat al passeig amb columnes i llumeneres leds; es plantaran mèlies a les zones on ara no hi ha arbrat, i es consolidarà i millorarà el carril bici. També està previst reforçar el paviment de la calçada amb paviment sonoreductor; s’instal·larà nova senyalització; s’incorporarà mobiliari urbà (bancs, papereres) i es donarà continuïtat a la barana del costat de la riera.

Pel que fa a la xarxa de clavegueram,l 'actual presenta un estat de conservació deficient que fa necessària la seva renovació, tant per la presència d’arrels dels arbres que poden provocar embussos, com per fissures i deformacions detectades en alguns punts. La companyia municipal Aigües de Mataró executarà les obres de renovació. El projecte de clavegueram s’ha adjudicat a l’empresa Bigas per un import de 286.062,85 € (IVA inclòs), mentre que la urbanització l’executarà Vialser per un pressupost d’adjudicació de 246.417,14 € (IVA inclòs).

Afectacions al trànsit

Mentre durin les obres es mantindrà sempre un carril obert a la circulació de vehicles, la vorera del costat de la riera de Sant Simó i el carril bici quedaran tancats al pas. Les places d’aparcament situades a aquesta banda s’hauran d’eliminar per la nova urbanització, mentre que la resta d’estacionaments a l’àmbit quedaran afectats només durant la realització dels treballs.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive