-
-

La riquesa de capturar el fons marí

Irene Mestre. Campiona d’Espanya de caça Fotosub

A la mataronina Irene Mestre sempre li ha agradat el món de la fotografia. Capturava moments a  terra i com a afició, fins que va descobrir que també es podien fer fotos sota l’aigua. A través d’un curs de pesca submarina va conèixer a gent que practicava Caça Fotosub Apnea, un esport que consisteix en fotografiar el màxim d’espècies diferents possible. De seguida va saber que aquell era el seu futur.

Des de llavors, fa aproximadament 10 anys, Mestre no ha deixat de capturar la riquesa del fons marí.  “Quan vas amb fusell, molts cops t’avorreixes perquè no pesques”, explica la mataronina afegint que “en canvi, amb la fotografia cada cop tens més al·licients i vas descobrint espècies noves, és un constant aprenentatge i sempre surts amb alguna imatge pel record”. L’any 2015 aquesta mataronina es va convertir en campiona d’Espanya de caça Fotosub apnea a Mallorca i a l’octubre del 2016 va revalidar el títol a La Gomera. Actualment exposa un recull d’algunes de les seves millors fotografies a l’exposició ‘Sin aire’ situada a Foto-cine Mataró UEC.

 Com et vas aficionar?
Tot va començar quan vaig conèixer la meva parella fa 14 anys. Ell feia pesca submarina i llavors em va introduir al mar. Quan vaig entrar, vaig flipar amb el que hi havia sota l’aigua. Per guanyar coneixements, vaig buscar un club i vaig fer un curs de pesca submarina, la Societat de Pesca i Activitat Subaquàtiques (SPAS). Allà, però, vaig conèixer a gent que, en comptes d’anar amb fusell, anaven amb càmera fent fotos. Des d’aquell moment ja no he pogut parlar de fer fotos sota l’aigua. 

Com són les competicions de Fotosub apnea?
Són 5 hores d’aigua en una zona determinada pel club o la federació organitzadora. En aquest espai has d’intentar fotografiar el màxim d’espècies diferents possibles. A més, has de seguir un reglament que inclou uns aspectes obligatoris per a les imatges: que el peix es pugui identificar perfectament, bona composició fotogràfica, que no estigui tallat, que no surtin elements externs, etc. 

 Què és el més important d’aquesta tècnica?
Tenir una bona preparació física per aguantar tantes hores a l’aigua i saber on has d’anar a buscar. El primer que has de fer és aprendre a buscar hàbitats on poder buscar els peixos que vols perquè, com més fotografiïs, més possibilitats tens. És important tenir coneixements de fotografia, de biologia marina, d’apnea, conèixer i adaptar-te a les condicions de l’aigua... és un esport bastant complet.

 Hi ha desconeixement social del fons marí?
Hi ha un total i absolut desconeixement del medi marí. No fa falta sortir de la costa del Maresme per gaudir d’uns fons ric en quant a diferents tipus d’hàbitats. Si no ho cuidem, d’aquí uns anys no existirà res d’això. Fa uns anys era també molt ric en biodiversitat, però ara no té la mateixa quantitat de peix. Malauradament, quan mires el mar només veus l’aigua i no la quantitat de brossa que hi ha a sota.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive