Vista aèria de la Plaça Gran. Foto. R. G.
Vista aèria de la Plaça Gran. Foto. R. G.

La reforma de la Plaça Gran, eix de la reactivació del centre de Mataró

El PDeCAT reclama a l'Estat recursos per a la rehabilitació del mercat a nous usos gastronòmics, com a base per revifar el casc antic

Un dels grans projectes per aquest mandat de CiU, actual PDeCAT i soci de govern amb el PSC a l'Ajuntament de Mataró, és la reactivació del centre de Mataró. Des de les regidories de Promoció Econòmica i d'Urbanisme que ostenten com a partit, s'han fixat aquest projecte com a via per revifar l'activitat comercial del casc antic i convertir-lo en un pol d'atracció de visitants. I aquest projecte té com a eix un punt estratègic: la plaça Gran.

El PDeCat ha demanat a l'Estat una partida de 2 milions d'euros per a la reforma del mecat i de la plaça

El PDeCAT ha presentat una esmena als pressuposts de l'Estat per aconseguir els recursos que facilitin aquesta reforma. En concret reclamen una partida de dos milions d'euros per aquest projecte que, segons el partit, ha de servir per "reactivar el casc  antic perquè faci de motor de l'activitat comercial del centre de la ciutat". La formació situa la reforma com a epicentre del Pla d'Impuls del Centre Històric al qual s'ha compromès com a projecte de mandat el govern municipal sociovergent.

Adaptar-se a nous usos gastronòmics

El partit no acaba de concretar, però, en què consistiria exactament la reforma, de la qual, de fet, se'n porta parlant des de fa més de 10 anys, ja que el govern tripartit de finals de la dècada passada ja ho tenia en ment. El PDeCAT apunta la necessitat que el mercat modernista, obra d'Emili Cabanyes i Josep Puig i Cadafalch i que avui compta amb 12 parades, es pugui convertir a "possibles nous usos gastronòmics".

El projecte també preveu reordenar tota la plaça i continuar amb les prospeccions arqueològiques a la recerca d'un gran espai soterrat

D'altra banda, també assenyala que caldria substituir el paviment de la plaça, col·locar-hi nou mobiliari, ordenar les parades de marxants i aconseguir una imatge homogènia. També recalca la necessitat d'estudiar les restes romanes del subsòl de la plaça i seguir amb les prospeccions per confirmar si existeix un espai soterrat de grans dimensions, del qual es tenen referències gràcies al testimoni de diversos veïns. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive