Francesc Castanyer

La premsa gratuïta uneix esforços en l'àmbit de la comunicació

Les quaranta capçaleres de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta compartiran pàgines informatives

L'Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), entitat que engloba a més de quaranta capçaleres del sector, ha unit esforços per posar de manifest la força comunicativa de tot el grup. En aquest sentit, ha impulsat dues iniciatives en l'àmbit de la informació. La primera consisteix en la publicació a totes les capçaleres de l'ACPG de continguts conjunts –entrevistes, reportatges, notícies, tires còmiques o articles d'opinió- que permetran incidir des del sector de la premsa gratuïta en aquells aspectes d'actualitat que formin part del debat de l'opinió pública.

D'altra banda, l'entitat també ha aprovat la creació d'una nova agència d'informació que permetrà intercanviar continguts propis o externs entre totes els associats. Aquest nou servei es gestiona a través d'una web –www.bancdecontinguts.com- on quedaran emmagatzemats tota mena de recursos gràfics i textuals per ser utilitzats de forma lliure i gratuïta per totes les publicacions.

L'oferta de continguts, que apareix ordenada per àmbits i per gèneres informatius, inclou des de la programació de televisió fins a reportatges, entrevistes, notícies d'actualitat o articles de divulgació. La web es gestiona des de les oficines de l'ACPG i s'alimenta tant per les mateixes publicacions associades, que aporten els seus continguts perquè puguin ser compartits, com per la mateixa ACPG, que produeix temes propis d'interès general.

L'ACPG també ha acordat una nova tarifa conjunta que permetrà accedir a les principals centrals de compres i agències de publicitat com un sol mitjà amb presència i implantació a tot el territori. La tirada actual de totes les capçaleres de l'ACPG és d'1.600.000 exemplars, amb una difusió de més de 3,5 milions de lectors.

Aquestes dues iniciatives s'han aprovat en l'assemblea anual ordinària que el passat divendres dia 11 de juny va reunir més de cinquanta editors i empresaris del sector al balneari Vichi de Caldes de Malavella. Durant la jornada es va aprovar el pressupost de l'any 2003 i el pressupost del 2004.

En l'assemblea també es va presentar la nova revista interna del sector de la premsa gratuïta, que augmenta pàgines i tirada respecte l'anterior publicació del grup, i la renovació de la web de l'associació -www.premsagratuita.com-- que ha canviat el disseny i l'estructura. Aquests dos elements de promoció estan encaminats a millorar la difusió i la presència externa de l'ACPG.

L'Associació Catalana de Premsa Gratuïta es va fundar l'any 1997 amb l'objectiu de prestigiar les capçaleres gratuïtes amb vocació informativa i oferir serveis conjunts a tots els seus membres associats. Actualment la integren una quarantena de capçaleres amb presència a tot el territori català. L'ACPG està presidida per l'editor mataroní Mateu Ros. El grup distribueix conjuntament més d'un milió i mig d'exemplars i arriba a un públic potencial de quatre milions de persones.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive