-
-

La Policia Local de Mataró, en peu de guerra

Denuncien "assetjament" i tracte "discriminatori" per part de la cúpula de comandament, i exigeixen millores salarials

A l'Ajuntament de Mataró se li està girant en contra un dels puntals de qualsevol consistori: la seva Policia Local. El cos s'ha revoltat contra la sobrecàrrega de treball i la manca de personal que asseguren que pateixen, de les quals en culpen en bona part a una cúpulla de comandament "sobredimensionada". Asseguren que els seus caps els tracten de forma "discriminatòria", amb "insults i mobbing", cosa que repercuteix en desmotivació i mal ambient a la feina. A més, denuncien l'increment de l'accidentalitat laboral i de les malalties.

Els policies recorden que l'any 2005 ja es van detectar problemes d'assetjament i de discriminacions dins del cos

Tot plegat queda reflectit en un escrit de denúncia que han passat als diversos grups municipals de la ciutat. Un text molt dur que reflecteix una mala maror important en el sí del cos. El text el firma el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat), una de les organitzacions laborals majoritàries en l'àmbit policial. El sindicat va organitzar la setmana passada una assemblea on hi va participar més de la meitat dels 160 agents que té el cos mataroní. En aquest text, recorden que els problemes venen de molt lluny. L'any 2005 l'Ajuntament de Mataró va realitzar un estudi de riscos psicosocials a la Policia Local que va reflectir problemes de "discriminació, insults i mobbing". Però els representants sindicals asseguren que des de llavors l'Ajuntament "no ha fet absolutament res" i aquests problemes tan greus "empitjoren dia a dia".

Lamenten que tenen més comandants que a una ciutat que els supera en 80.000 habitants com Terrassa

Els policies asseguren que els efectius del cos es troben per sota de la ràtio que pertocaria a una ciutat com Mataró. Quelcom que és just el contrari, afirmen, amb la cúpula, que consideren que està del tot sobredimensionada. Es comparen amb la ciutat de Terrassa, on hi ha 80.000 habitants més que la capital del Maresme i una plantilla de policies que ens supera en un 40%. Però a Mataró, asseguren, hi ha més comandaments que a la capital vallesana.

Material obsolet

La Policia Local també demana que es revisi el complement de perillositat que perceben, que avui consideren ridícul, i reclamen que se'ls renovi el material de treball obsolet, que consideren que els posa en situació de perill en exercir la seva feina.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive