Existeix certa preocupació per part del govern local que les dones encara estem en minoria a l'hora d'utilitzar les noves tecnologies, així ho ha expressat la regidora de Serveis Centrals i primera tinent d'alcalde, Pilar González, durant la presentació aquest dimecres dia 5 de les estadístiques de l'Observatori de la Societat de la Informació 2005. Segons aquest informe, que es presenta cada dos anys i que pretén copsar l'estat de salut de les noves tecnologies entre els ciutadans i empreses de Mataró, el perfil d'usuari d'internet és el d'un noi o noia jove, amb estudis universitaris o estudiants i treballadors per compte aliena.
L'estudi també posa de manifest que a mesura que augmenta l'edat també augmenten les diferències. Així, un 60 per cent dels enquestats d'entre 45 i 64 anys confessen no haver-se connectat mai a internet, amb major incidència en les dones que els homes. En aquest sentit, González ha reiterat que cal despertar l'interès d'aquests ciutadans perquè s'introdueixen en el món de les TIC i que es continuaran programant cursos de formació bàsics com el Posa't al dia.
Si bé les dones pateixen risc d'exclussió social en l'ambit de les TIC, aquest és més elevat si son pensionistes i amb estudis elementals o primaris. L'informe alerta que sense una clara política d'igualtat d'oportunitats i una distribució dels beneficis entre la població, les TIC poden potenciar la desigualtat i l'exclusió.
-
Més mataronins en xarxa
Els usuaris habituals d'Internet que es connecten una vegada mínim a la setmana- han crescut un 11,8 per cent a Mataró, dada que supera per primera vegada la mitjana espanyola i catalana. Segons l'estudi, més del 60 per cent de les llars mataronines tenen ordinador, gairebé 6 de cada 10 estan connectades a Internet i en més del 80 per cent de les cases algun membre té telèfon mòbil. Pel què fa als usos d'internet l'informe destaca que en un 80 per cent els ciutadans el fan servir per consultar el correu electrònic i a continuació per programar les vacances o cercar informació d'oci.
Roda de premsa de presentació de l'estudi.
Comentaris