Núria Peidro / Xavier Alomà

La mataronina Maria Pedrosa guanya un primer premi d’investigació del CSIC

Un formiguer construït per aquesta estudiant dels Salesians es va emportar el guardó que concedeix l'escola San Viator de Madrid.

La estudiant mataronina Maria Pedrosa ha deixat petjada en el món de la investigació científica, després de guanyar amb la categoria de ciències el primer premi d'investigació de l'escola San Viator de Madrid, organitzat per aquest centre conjuntament amb el Consejo Superior de Investigación Científica (CSIC).

Pedrosa va rebre el premi el passat 15 d'octubre al col·legi San Viator de Madrid de mans d'Emiliano Aguirre, Premi Princep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica. El jurat ha reconegut el seu experiment titulat “Petits grans regnes”. El treball estudia l'adaptació de dues espècies de formigues comunes sobre una superfície artificial -en un formiguer doble construït a casa-, durant vuit mesos de treball intens i observació constant. L'estudi consta de setze proves i incorpora un anàlisi de la morfologia de les formigues i un àlbum de fotografies que les retrata. Per aquest treball, Pedrosa ha rebut 1.200 euros i una beca d'estudis del CSIC.

"Ha estat molt recomfortant guanyar aquest premi, després de passar tot un curs treballant en l'estudi i patir algun contratemps", explica Pedrosa. "No m'esperava el resultat, em va costar assimilar trobar-me en mig de gent tan important que reconeixien la meva feina", admet. La jove, que actualment està estudiant primer curs de Mitjans Audiovisuals i Multimèdia a la Universitat Politècnica de Mataró, va realitzar el treball quan feia segon de Batxillerat als Salesians.

La onzena edició del Premi San Viator va contar amb la participació de 1.600 alumnes provinents de 15 comunitats autònomes. Els 14 catedràtics que formaven el jurat van haver d'escollir entre 263 treballs als 54 guanyadors en les tres temàtiques del concurs: ciència, economia i humanitats. Els estudis estaven tutelats per un professor de cada centre que desenvolupava la funció d'orientador en el transcurs del estudi.

El concurs és una idea originaria del CSIC i va néixer fa mes d'una dècada per despertar l'interes dels estudiants per la investigació i premiar els millors treballs en les matèries de Ciències i Humanitats.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive