-
-

capgros.com

La Gent Gran del Parc reclama més coordinació entre els casals de la ciutat

Pep Llauder, president de l'entitat, deixa el seu càrrec nou anys després demanant més contacte entre les entitats d'aquest col·lectiu

Més coordinació entre els casals per poder millorar l’activitat de la gent gran activa. Amb aquest missatge s’acomiada Pep Llauder, president del Casal de la gent Gran del Parc, després de nou anys en el càrrec. La Junta Gestora  de l’entitat ha anunciat la seva dimissió pel proper 5 de juny, i Llauder assegura que és “per esgotament de mandat i personal: treballo més ara que quan estava en la meva etapa de treballador”. L’encara president de l’entitat ha remarcat que falta coordinació entre els casals de la ciutat: “tindríem un programa en comú i un millor funcionament”. “Aquí tothom va per lliure i tenim un altre problema, que passen de nosaltres”, afegeix Llauder, qui creu que l’administració “fa equipaments però els deixa de la mà de déu”.

En aquest sentit, la regidora de Gent Gran, Carme Esteban, creu que la funció de l’Ajuntament de cara als col·lectius de gent gran actiu és “donar espais perquè es puguin realitzar activitats”. “Recolzarem el que necessitin, però són els diversos col·lectius els que han de programar el que poden fer”, afegeix Esteban. La regidora, a més, creu que cada Casal és un món i que és molt difícil unificar programes: “hi ha una franja de 30 o 40 anys de diferència entre la gent que assisteix a aquests llocs, i segons el tipus de persona que hi hagi i edat, malgrat poder valdre’s per ell mateix, faran unes coses o unes altres. Esteban recorda que l’Ajuntament pot “fomentar la realització d’alguns tallers o activitats, però no imposar”. La regidora afegeix que la propera creació d’una regidoria específica per la Gent Gran demostra que es té molt en compte aquest col·lectiu.

Opinions diverses en altres entitats
Arran de les queixes mostrades per la Gent Gran del Parc, Maria Miralles, vicepresidenta del casal de gent gran de l’Havana, no creu que sigui necessària una coordinació entre casals. “La gent s’ha de marcar les activitats i fer-les segon els funcioni bé en el seu espai; seria absurd muntar activitats que no tenen demanda pel simple fet de tenir un programa únic”, ha assegurat. D’altra banda, Miralles veu suficient el recolzament de l’Ajuntament i assegura que l’únic contratemps respecte l’administració és que “les coses van molt lentes; tot i això recolzen molt i sempre tenim el suport necessari”. “Potser és que no som tant exigents com poden ser-ho altres o hem estat de sort”, afegeix.

Per la seva banda, el president  del casal de la gent gran Jaume Terrades, Joan Peradejordi assegura que una millor coordinació “beneficiaria a tots els casals a l’hora de preparar tallers”. “Mica en mica ens hem retirat tots plegats amb el nostre petit món”, explica. Tot i això, Peradejordi admet que cada entitat “té la seva oferta particular. Nosaltres fem excursions que responen molt bé, potser a un altre casal no sortiria a compte fer-ho”. El cap de l’entitat Jaume Terrades afirma, de retruc, que la relació amb l’administració pública “és molt bona i és la que ha de ser, col·laborant amb les nostres iniciatives”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive