Tram de la N-II al seu pas pel Maresme
Tram de la N-II al seu pas pel Maresme

V. B.

La Generalitat veu imprescindible la creació d’una via alternativa a l'N-II

L'estudi de mobilitat del Maresme apunta que la C-32 podria col·lapsar-se en un futur proper si no compta amb una alternativa

La Generalitat ha lliurat finalment al Consell Comarcal estudi de mobilitat del Maresme, un document clau per definir les alternatives necessàries a l’N-II, un cop aquesta carretera s’hagi pacificat. L’estudi era molt esperat per la Comissió de Mobilitat del Consell, integrada per tots els partits presents al Consell, ja que estableix quines infraestructures de transport necessitarà el Maresme en els propers anys. Fonts de la comissió han explicat que l’estudi diu clarament que caldran actuacions concretes, bàsicament una carretera alternativa a l’N-II i paral·lela a l’autopista C-32, per evitar el col·lapse d’aquestes dues principals vies de transport per carretera. La futura connexió de la C-32 amb l’AP-7 a l’alçada de Maçanet de la Selva pot suposar un problema important en aquest sentit, ja que implicarà una nova alternativa per al transport pesat provinent de França i en direcció a Barcelona. D’aquesta manera, l’estudi de la Generalitat considera imprescindible que el Maresme compti amb tres grans vials: La N-II com a via urbana i per connectar els municipis més propers; la carretera de nova construcció que li serveixi d’alternativa i aculli gran part del trànsit intercomarcal; i la C-32 per connectar amb Barcelona. En el cas de la nova carretera, ara tocarà estudiar si ha de ser d’un o dos carrils per sentit, tot i que està força clar que serà una via permeable, amb força rotondes, i que transcorrerà a prop de l’autopista.

La possibilitat que la C-32 acabi acollint part del transport de mercaderies que prové de França implica que l’estudi de la Generalitat també aconselli mantenir el peatge de l’autopista de cara a no col·lapsar-la. En tot cas, s’acabaran aplicant descomptes i bonificacions per als conductors maresmencs que utilitzin la via de manera habitual, així com per als usuaris de vehicles d’alta ocupació (VAO) o ecològics.

El president del Consell Comarcal, Josep Jo, ha preferit no entrar a valorar els detalls de l’estudi, però l’ha definit de “molt important” ja que permet a la comarca “saber on vol anar i com ho ha de fer”. Considera que aquest informe, juntament amb el traspàs a la Generalitat del tram comarcal de la N-II, és el “millor regal de Nadal” que hauria pogut rebre el Maresme. Jo ha destacat que el territori necessita “una bona connexió entre els nuclis de població i els pols atractius econòmicament, com ara els polígons industrials”. “Com sempre dic, no volem una carretera per anar més ràpid a Barcelona, sinó que la gent no hagi de marxar a Barcelona a treballar”. A partir de l’estudi de la Generalitat, el departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal tenen via lliure per arribar a acords.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive