Una “primera petita victòria”. Així defineix la CUP l’informe desfavorable de la direcció general d’Administració Local de la Generalitat sobre la venda de l’aprofitament urbanístic d’una finca del sector discontinu de Ronda Barceló-Illa Fàbregas i de Caralt per part de l’Ajuntament a l’empresa municipal PUMSA per valor de 7 milions d’euros. Segons la formació independentista, aquest informe els dóna la raó en un dels quatre recursos que ha interposat contra l’operació de trasllat del conjunt catalogat de l’antiga farinera per situar en els seus terrenys actuals El Corte Inglés, i que encara estan pendents de ser resolts pel jutjat contenciós-administratiu.
L’informe de la Generalitat, que no és vinculant, concorda en un parell de punts del recurs presentat per la CUP. La formació assegura, per un costat, que l’Ajuntament va vendre a PUMSA “quelcom que no tenia en propietat”, segons explica el regidor independentista Xavier Safont-Tria. És a dir, uns terrenys de la Ronda Barceló comprats l’any 1920 com a horts per a fer-hi carrers. “El que fan ara és agafar l’edificabilitat que s’extrauria d’aquests carrers i vendre-la a PUMSA, per traslladar-la després de la Ronda Barceló al bell mig de l’Illa de Can Fàbregas”, constata Safont-Tria. La finca/aprofitament objecte de venda, segons la CUP, encara no ha estat inscrita al Registre de la Propietat. En aquest sentit la Generalitat, en el seu text, “informa desfavorablement” de l’alieneació directa per part de l’ajuntament a favor de PUMSA “del 59,4% indivís d’una parcel·la resultant del sector Ronda Barceló-Illa Fàbregas i de Caralt”, ja que considera que “l’Ajuntament no és titular del proindivís”. Per aquest motiu, reclama que es procedeixi a aprovar el projecte de reparcel·lació i a inscriure al Registre de la Propietat el proindivís de la finca resultant.
Per l’altre costat, la CUP denunciava que l’Ajuntament “ha malvenut patrimoni públic a PUMSA”, ja que “quan es ven sol de propietat pública, estàs obligat a fer-ho per subhasta pública, per garantir que el conjunt de la ciutadania en traurà el màxim rendiment”, constata Safont-Tria. La Generalitat també reclama al seu inform que la venda s'hauria d'haver fet “en pública subhasta”. Tot plegat, per la CUP, és “una mostra que estem fent oposició seriosa i coherent”, que els recursos presentats tenen fonament i que l’Ajuntament està fent “molt malament” en l’àmbit “urbanístic i legal”. A més, considera que si la Generalitat s’ha pronunciat en aquest sentit, tenen “tots els números de guanyar” el contenciós-adminsitratiu.
La resposta del Govern
La regidora de Serveis Centrals, Montse López, ha recordat que aquest informe de la Generalitat “és preceptiu i no vinculant” i “no afecta de cap manera” la decisió presa per l’Ajuntament. López afirma que el què s’ha venut “és l’aprofitament que sorgirà d’una finca”, el qual no es podrà calcular fins que finalitzi el procés de reparcelació del sector. Segons la regidora, la parcel·la no s’ha venut a subhasta perquè “ja s’ha realitzat el procés de buscar el millor postor” obrint un concurs públic a través de PUMSA per decidir qui es quedava el projecte del sector, que finalment va recaure en el Corte Inglés. López, d’altra banda, no dubta que la parcel·la venuda sigui propietat municipal. “Era nostra des de 1920 i per tant la podíem vendre”, ha apuntat.
-
Comentaris