J. Salicrú

La Fundació Cooperadors de Mataró es presenta en públic

La nova entitat la formen l'Ajuntament i la Unió de Cooperadors i vol promocionar l'economia social i preservar el patrimoni dels cooperadors

Fomentar l'economia social de Mataró, projectar Mataró com a ciutat referent de l'economia social en l'àmbit català, estatal i internacional i preservar el patrimoni històric de la Unió de Cooperadors i generar-ne activitat d'acord amb la finalitat fundacional de la Fundació. Són les tres línies estratègiques en què es divideix el treball de la nova Fundació Cooperadors de Mataró presentada ahir dimecres dia 30 a la sala d'actes de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), al carrer Herrera.

La nova entitat és fundació privada que formen l'Ajuntament i la Unió de Cooperadors amb l'objectiu prioritari de defensar i promocionar l'economia social i preservar el patrimoni històric de la Unió de Cooperadors, que es plasma en set locals repartits per tota la ciutat. Justament el president de la Unió de Cooperadors, Xevi Vilert, va dedicar la seva intervenció per repassar el destí de quatre dels set locals que formen el patrimoni històric de l'entitat i que han passat a ser part de l'actiu immobiliari de la nova Fundació: el solar situat entre el carrer Palmerola, el Deu de gener, la plaça de les Tereses i la plaça de Cuba que funciona com a aparcament de rotació de zona blava, la casa situada al carrer Meléndez i un altre immoble al carrer Cristina -que es destinaran a habitatge públic i comerços- i un edifici a la zona Can Xammar, propietat de PUMSA.

Els tres edificis restants -el Cafè de Mar, el Cafè Nou i un local del carrer Montserrat- encara estan "en litigi", segons s'apunta des de la Unió de Cooperadors. Pel Cafè de Mar, que és propietat de PUMSA, s'està en negociacions amb l'Ajuntament, mentre que el local del carrer Montserrat i el Cafè Nou són a mans privades. A banda d'aquests locals històrics, la Unió de Cooperadors va comprar un local al carrer Poeta Punsola que ara usa l'Institut Municipal d'Educació i que també forma part de l'actiu de la Fundació.

Respecte a la presentació de la Fundació, Vilert va indicar que ahir es feia un gran pas, però que dins de la centenària història del moviment cooperativista era un pas més.

A l'acte, presidit per l'alcalde Joan Antoni Baron, hi va intervenir també Pilar González, que passa a ser la presidenta de la nova fundació. L'actual primera tinent d'alcalde va expressar la seva "gran satisfacció" per la presentació definitiva d'aquest nou organisme. Va recordar també que el d'ahir era el pas final de tot un procés iniciat amb la recuperació dels ajuntaments democràtics de cara a recuperar per a la ciutat el patrimoni de la Unió de Cooperadors: "La nova fundació recull la tradició cooperativista de la ciutat però és també una eina de futur perquè esperit cooperativista de la ciutat tiri endavant", va comentar la primera tinent d'alcalde.

La presentació va comptar també amb el director general d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, Santiago Esteban. "El cooperativisme es fa generant noves cooperatives", va reclamar Esteban després d'alabar el treball del nou ens i el moviment cooperativista de la ciutat, que va recordar que és un element diferencial de la capital del Maresme.

A primera fila, a banda de regidors de tots els partits amb representació municipal, hi havia el director de la Fundació, el mataroní Carles Spà.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive