-
-

Judith Vives

La FAVM reclama que es faciliti la participació de les entitats al ple

La federació proposa una modificació del Reglament Òrganic Municipal perquè els intervencions ciutadanes es facin a l'inici de la sessió i no al final

La Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) ha presentat una instància per demanar una modificació en el reglament que regula les intervencions de les associacions i entitats ciutadanes al ple municipal. L’entitat veïnal ha pres la iniciativa per tal de “desbloquejar” la situació que es viu cada vegada més sovint al ple municipal, on el debat s’allarga durant hores i els ciutadans es veuen obligats a esperar fins ben entrada la matinada per poder intervenir. Així va passar, per exemple, al ple corresponent al mes de novembre, el passat dia 5, que va acabar a quarts de tres de la matinada. En aquest ple, els representants de l’associació de Veïns de Cerdanyola que havien demanat la paraula en un punt sobre l’antena de telefonia mòbil del Camí del Mig van renunciar a la seva intervenció després d’haver esperat fins prop de la una.

La majoria d’intervencions ciutadanes al ple es concentren al darrer bloc de l’ordre del dia, el de control del govern municipal, on es recullen els precs i preguntes que presenten els grups de l’oposició. El que proposa la FAVM és que es modifiqui aquest ordre del dia amb la creació d’un nou apartat de temes a tractar que se centri únicament en les intervencions de les entitats que han demanat la paraula. Segons el president de la FAVM, Jesús Nieto, la idea de la FAVM és aconseguir que aquest bloc se situï en la part inicial del ple, just després de les Declaracions Institucionals, de manera que les entitats podrien parlar entre les vuit i les nou del vespre. No obstant, Nieto afegeix que es tracta únicament d’una proposta no tancada per discutir amb tots els grups municipals.

El president de la federació defensa la importància del ple com a òrgan de participació, en contraposició a la posició de l’alcalde, Joan Antoni Baron, que argumenta que el ple és un òrgan de govern i que prioritzar la participació “falseja el seu caràcter d’òrgan decisori”. “Si volem que els ciutadans no es desafectin de la política els hem de facilitar la participació”, replica Nieto, que també lamenta que tots els grups municipals expressin la seva voluntat de canviar dinàmiques però després “no facin res”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive