L’Ajuntament de Mataró ha rebut el Premi com millor iniciativa local d’estalvi d’aigua 2008 que atorga la Diputació de Barcelona pel projecte de gestió de l’aigua que va dur a terme durant l’any passat l’empresa Aigües de Mataró. El jurat ha valorat la gestió eficient de l'aigua, que ha permès disminuir el consum de la ciutat en un 11,79%. La regidora de Medi Ambient, Quitèria Guirao, va recollir aquest guardó dimecres, dia 10, en un acte celebrat a Calella i presidit pel president de la Diputació, Antoni Fogué, i pel diputat de Medi Ambient, que també és alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.
Els premis a les millors iniciatives mediambientals del món local que atorga l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació tenen com a objectiu reconèixer els governs locals i els agents socials del territori que promouen la nova cultura de l'aigua, i un model energètic sostenible. Els premis s'atorguen en tres categories, segons el nombre d'habitants dels municipis. A banda de l’Ajuntament de Mataró, el d’Alella també ha estat guardonat pel seu projecte d’estalvi d’aigua, així com el de Sant Bartomeu el Grau. En aquesta cinquena edició també han estat guardonats els Ajuntaments de Mediona (Alt Penedès), Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i Sabadell, per projectes d'estalvi energètic. En total, aquest any s’han presentat 52 projectes, 33 dels quals en matèria d’estalvi d’aigua.
Premi per Alella
Pel que fa a Alella, el municipi s'ha endut el premi per la recuperació de sis antics pous abandonats per així incrementar l'aportació de recursos propis a la xarxa d'abastament d'aigua en 360.000 m³ anuals. Els premis de cada categoria estan dotats amb 6.000 euros.
-
Alcaldes contra el canvi climàtic
Abans de l'acte de lliurament dels guardons, els municipis del Masnou, Caldes d'Estrac, Arenys de Mar i Fogars de la Selva s'han adherit al 'Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia', impulsat per la Comissió Europea per lluitar contra l'escalfament del planeta. El Pacte consisteix en el compromís de les ciutats que s'hi adhereixin d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant actuacions d'eficiència energètica i les energies renovables. És el que es coneix com el 'triple 20'. Les ciutats i pobles que adopten aquest compromís han d'aconseguir, abans del 2020, reduir les emissions de CO2 un 20%, com a resultat d'un augment del 20% de l'eficiència energètica i una quota del 20% de fonts d'energia renovables.
Vídeo cedit per Televisió de Mataró
Comentaris