-
El CRAE del Pla d'en Boet
Una situació diferent, segons el parer d'Anna Solés, és la que es viu al barri del Pla d'en Boet amb el trasllat del Mas Sant Jordi als locals de la parròquia de Mare de Déu de Montserrat. Una operació que ha generat una forta oposició per part d'un grup de veïns, que el 20 de març passat es van manifestar davant de la parròquia. Solés ha assegurat que parlaran amb qui faci falta per establir ponts de diàleg, però ha recordat que el projecte ja estava previst i que servirà per millorar la situació dels infants que hi resideixen. Hem de seguir el camí actual i fer-ho el millor possible, ha afegit.
-
La DGAIA es compromet a mantenir baixes les ràtios docupació de La Ribera
La directora de l'organisme descarta el tancament o trasllat del centre, però admet que les 36 places de que disposa és un nombre massa elevat
La DGAIA descarta de moment tancar o traslladar el Centre d’acollida de menors de La Ribera, tal i com demanen Ajuntament i veïns de l’Havana, però es compromet a mantenir baixos els ratis d’ocupació. Així ho ha afirmat la directora de l’organisme de la Generalitat, Anna Solés, en declaracions a capgros.com. “Tenim clar que no podem posar més joves al centre, perquè això pot generar conflictes”, ha resolt Soler. Tot i que no ha concretat les xifres, la voluntat de la DGAIA és que la Ribera es mantingui a l’entorn dels 18 infants i joves que acull actualment, i no arribi a omplir les 36 places de que disposa. “El centre es va obrir amb tantes places per respondre a una necessitat de país, però veiem que això genera problemes i no volem que joves ni veïns se sentin malament”, ha afirmat Solés.
Segons ella, el descens en l’ocupació de La Ribera que s’ha anat produint en els darrers mesos, i que pretenen mantenir, “ha millorat la situació”, malgrat que els veïns segueixen denunciant incidents i reclamant que l’equipament es traslladi a un lloc allunyat de l’entramat urbà. Des de la DGAIA asseguren que no s’ha valorat encara aquesta opció. “La solució no és posar el centre dalt d’una muntanya, sinó treballar per millorar-ne les condicions i la relació amb els veïns”, resumeix Solés, que recorda que la situació pressupostària de la Generalitat tampoc convida a grans moviments. De moment els esforços se centraran en evitar que l’ocupació del centre creixi, però la directora de la DGAIA assegura que cal buscar “alternatives”. En aquest sentit, s’obrirà un procés d’anàlisi i valoració més global de la situació que travessa La Ribera. “Quan tinguem més definit aquest estudi, i tenint en compte les perspectives socials, personals i de necessitat de país, comunicarem la nostra decisió”, ha apuntat. En aquest sentit, no vol “descartar ni confirmar” cap acció futura, que es realitzarà “tenint en compte totes les necessitats existents”.
Infants ‘assenyalats’
Solés s’ha mostrat comprensiva amb les queixes i demandes dels veïns, que es van expressar de nou en una trobada amb l’Ajuntament i la DGAIA el passat 16 de març. “La convivència d’un bon gruix d’adolescents té el seu pes, és així”, ha dit la directora de la DGAIA, que entén que els ciutadans de l’entorn del centre “tinguin pors i pateixin situacions que no els agraden”. Tampoc ha volgut valorar l’actuació de l’Ajuntament, que reclama el tancament del centre, però sí que ha recalcat que els menors d’edat usuaris de La Ribera “s’han sentit assenyalats”. “S’acaben sentint com una font de conflicte i ells això no ho volen, els fa sentir malament”, ha constatat. Solés ha recalcat la importància que aquests infants i joves puguin fer una vida tan normal com sigui possible, anar a escola i fer activitats com qualsevol persona de la seva edat. “S’han de sentir integrats a Mataró”, ha resolt.
Comentaris