La delegada del Col·legi d'Infermeria, Laura Curell, ha explicat que es necessiten més infermeres per la comarca en comparació amb altres indrets de Catalunya. En el dia Internacional de la Infermera, Curell assenyala que és una bona notícia el fet que Mataró aculli des de aquest proper curs un grau d’infermeria, ja que “hi ha molta demanda a la comarca del Maresme” i això servirà per formar infermers i infermeres amb proximitat. “Som 870 a la comarca per les 37.000 a la de Barcelona, pel que es necessita lloc no només per hospitals, sinó també en CAP, ONG, escoles, instituts o residències”, desgrana Curell. Una altra de les novetats d’enguany és el pas de diplomatura a grau, un fet positiu perquè “ara, per exemple, podrem accedir a màsters i doctorats que abans ens eren impossibles”.
Tot i això, lamenta la precarietat laboral en la que es troba la professió, ja que segons ella a Catalunya hi ha “5’2 infermeres per 1.000 habitants” quan la mitjana a nivell europeu està en 8’4. Per la delegada, la precarietat de la contractació i la sobrecàrrega d’hores són dos dels principals motius pels quals moltes prefereixen marxar fora, tot i que admet que últimament en marxen menys que abans. Per això creu que com més oferta per estudiar aquest grau, millor per la professió.
En motiu de la celebració del dia de la infermeria, des de la delegació del col•legi s’ha organitzat una taula rodona per dijous, 13 de maig, al centre cívic del Pla d’en Boet on es parlarà de “l’art de cuidar”. En ella, tres infermeres contrastades tocaran aquesta temàtica després d’una conferència de Joan Alia, professor de l’EADA que tractarà el tema del love work, en usuaris i en professionals.
Comentaris