-
-

S. F.

La CUP preguntarà al Ple per la destrucció del pas de ronda de la Muralla

Denuncien que en les obres de 2006 es conserva el pas de ronda però que aquest es va destruir en la fase del 2000 per facilitar les places d'aparcament

La Candidatura d’Unitat Popular portarà al proper Ple de l’Ajuntament, que s’ha de celebrar aquest dijous, dia 11, una pregunta referent a la suposada destrucció de la ronda de pas de la Muralla de Can Xammar. Segons ha explicat Carme Polvillo, recentment han rebut informació que els permet dubtar sobre la “unitat de construcció” de les restes arqueològiques, ja que la ronda de pas es manté intacte en les obres iniciades el 2006 i aquesta “podria resseguir per la zona de la muralla”, on es talla de cop pel mur que es va construir per fer la plaça en les obres de l’any 2000. Segons la CUP, al govern li era més fàcil instal·lar un aparcament sense aquesta estructura que no amb ella. Polvillo ha recordat que això és un “delicte greu” amb penes de presó i tot, i ha explicat que la muralla és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), catalogat i protegit per a la llei.

La pregunta al Ple de l’Ajuntament serà saber per quin motiu l’any 2000 no es va conservar el pas de ronda i es va destruir i saber també com justificava l’informe de l’arqueòleg municipal la destrucció d’un bé protegit. Un altre dels dirigents de la CUP, Joan Jubany, ha lamentat aquest fet, ja que hauria permès tenir un passeig per la muralla amb història viva i amb la trencadissa existent entre la primera fase (la plaça) i la segona on es conserva la zona de pas, com a molt “serà un espai on la gent s’hi pixarà”, ja que es troba tallat per un gran mur de formigó.

El membres de la CUP han aportat a més una sèrie de fotografies fetes per un veí en la que es pot veure com el pas de ronda era existent en les primeres troballes de la muralla i que aquest va desaparèixer més avançada l’obra. Des del partit han comparat aquest fet amb els elements del subsòl de Can Fàbresgas, on l’arqueòleg va emetre un informe que, contradient la memòria d’Atics, donava el vistiplau a la destrucció d’un bé catalogat. A més, recorden que a nivell de disseny urbà aquest espai volia ser un mirador al mar, però que va quedar tapat de seguida per un mur de formigó.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive